Waris Mengamuk Jururawat Suntik Mayat - Dunia | mStar

Waris Mengamuk Jururawat Suntik Mayat

Paparan skrin video tular yang disiarkan di detikcom

SEBUAH video menunjukkan dua individu sedang memarahi seorang jururawat di hospital swasta Siti Khodijah di Sidoarjo, tular.

Insiden itu berlaku selepas jururawat tersebut didakwa menyuntik ibu mereka yang sudah meninggal dunia.

Ahli keluarga juga menuntut seorang doktor, yang mereka percaya mengarahkan jururawat itu memberi suntikan kerana tidak menyedari bahawa pesakit telah meninggal dunia, bertanggungjawab atas kejadian tersebut.

Dengan keluarga pesakit mengancam untuk menyaman hospital dan video tersebut tular, Polis Daerah Jawa Timur berkata mereka telah memulakan siasatan berhubung perkara itu.

"Lokasinya adalah di sebuah hospital swasta di Kecamatan Sepanjang, Sidoarjo. Kami telah memulakan penyiasatan," kata Jurucakap Polis Jawa Timur, Frans Barung Mangera, memetik Kompas.

Hospital Siti Khodijah, melalui wakil undang-undangnya, menafikan tuduhan oleh keluarga dalam video itu dan menyatakan bahawa ini adalah cubaan merosakkan reputasi mereka.

"Terdapat percubaan yang sistematik dan teratur oleh seseorang untuk mencemarkan nama baik hospital," kata Masbuhin, seorang peguam yang mewakili hospital.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Bayi Malang Mangsa Nafsu Sepupu 28 Tahun

Klik

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

Artikel Lain