Anak Jutawan Tuntut Cincin Tunang £187,000

-foto Instagram Wyatt Ingraham

ANAK lelaki kepada seorang jutawan Amerika Syarikat menyaman bekas tunangnya untuk mendapatkan kembali cincin bernilai £187,000, setelah wanita itu memutuskan hubungan mereka.

Wyatt Koch, 31, menuntut Ivie Gabrielle Slocumb, 29, mengembalikan cincin berlian 8.24-karat selepas hubungan mereka berakhir pada Mei.

Menurut dokumen mahkamah, Koch membeli cincin berlian 'cushion-cut' Oscar Heyman bersama dua berlian 'baguette' pada harga £135,000 pada Mac.

Tetapi dua bulan kemudian, tunangnya didakwa memutuskan pertunangan dan menyimpan cincin itu yang mana peguam Koch berkata ia kini bernilai £187,000.

Dokumen menyatakan bahawa dia juga menuntut ganti rugi £11,000 dan menuntut cincin itu dikembalikan.

Ia juga menyatakan bahawa bakal pengantin perempuan 'menerima cincin itu sebagai hadiah bersyarat' yang enggan dikembalikannya 'walaupun diminta dengan cara baik dan ia tidak dipenuhi'.

Resit yang difailkan dengan mahkamah menunjukkan bahawa dia juga berbelanja sebanyak £5,700 untuk loket platinum berlian tetapi ia bukan sebahagian daripada saman itu.

Slocumb kini mempunyai 20 hari untuk memberi tindak balas terhadap saman itu, menurut saman bertarikh 13 Disember.

Dikenali sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dengan fesyennya tersendiri yang aneh dan berambut merah, Koch adalah anak kepada Bill Koch, adik-beradik kembar Charles dan David.

Bill Koch, 77, mempunyai kekayaan bersih dianggarkan £1.2 bilion, menurut Forbes, bekerja dengan saudaranya di Koch Industries pada tahun 1970-an tetapi kemudian dipecat.

Pada tahun 1983, Bill Koch dan abangnya, Freddie, menjual kepentingan mereka masing-masing pada £350 juta dan £240 juta.

Sejak itu, Koch Industries telah menjadi syarikat swasta kedua terbesar di Amerika dengan hasil £74 bilion. -independentUK

Wyatt Koch, cincin tunang

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain