Jururawat Lelaki Ditahan Lakukan Seks Dengan Mayat - Dunia | mStar

Jururawat Lelaki Ditahan Lakukan Seks Dengan Mayat

Pembantu jururawat, Grover Macuchapi (kiri) ditahan kerana melakukan hubungan seks dengan mayat seorang wanita di bilik mayat di hospital. Foto Facebook O ACRE NOTICIA

LA PAZ (Bolivia): Seorang lelaki warga Bolivia berusia 27 tahun ditahan kerana melakukan hubungan seks dengan mayat seorang wanita.

Menurut laporan media, pembantu jururawat, Grover Macuchapi ditahan di Hospital de Clinicas di La Paz, selepas dikesan suami kepada wanita itu di bilik mayat.

Menurut laporan akhbar Bolivia, El Deber, suami kepada wanita itu meninggalkan mayat isterinya buat sementara waktu pada tengah malam 16 Oktober lalu untuk menyelesaikan urusan bayaran dan dokumen.

Sekembalinya ke bilik mayat, dia mendapati Macuchapi berdiri pada mayat dengan keadaan seluarnya diturunkan sehingga ke buku lali.

Wanita itu dikatakan meninggal dunia akibat komplikasi paru-paru.

Ketua polis Bolivia, Douglas Uzquiano dalam satu kenyataan berkata, ketika kejadian, mayat wanita itu baru sahaja dipindahkan ke bilik mayat.

"Pembantu jururawat itu melakukan kesalahan nekrophilia (melakukan hubungan seks dengan mayat). 

"Dia (suami) memukul pembantu jururawat itu sehingga pasukan keselamatan tiba," katanya. – The Straits Times/Asia News Network

Artikel Sebelum

Dua Jadi Tebusan Di Tempat Kerja

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

19 Maut Akibat Taufan Damrey Di Vietnam

'Wanita Kutil' Dedah Kisah Hidup

Artikel Lain