Palam Elektrik Melekat Di Kepala Budak - Dunia | mStar

Palam Elektrik Melekat Di Kepala Budak

Palam elektrik menembusi bahagian kiri kepala Chen Chen dan terpaksa menjalani pembedahan selama tiga jam. - Ihsan MAIL ONLINE

BEIJING: Seorang kanak-kanak di China mengalami detik-detik mengerikan apabila kepalanya ditembusi palam elektrik akibat terjatuh dari katil.

Budak berusia dua tahun itu yang digelar sebagai Chen Chen (bukan nama sebenar), bermain di rumahnya di Guangzhou apabila tragedi itu berlaku pada Sabtu lalu.

Doktor berjaya mengeluarkan palam itu dari kepalanya selepas menjalankan pembedahan selama tiga jam.

Menurut laporan portal xkb.com, Chen Chen bermain di atas katil kira-kira pukul 11 pagi pada 5 November lalu sebelum hilang kawalan akibat terpijak bola plastik dan terjatuh dari katil.

Gambar X-Ray yang menunjukkan pin palam elektrik menembusi kepala Chen Chen sehingga ke bahagian otak. - Ihsan Mail Online

Namun dia kurang bernasib baik apabila kepalanya terjatuh di atas palam elektrik yang menembusi bahagian kiri kepalanya.

Doktor yang melakukan pembedahan tersebut berkata, tiga pin besi palam itu turut menembusi bahagian otak Chen Chen dan pihaknya perlu mengambil masa yang lama bagi mengeluarkan objek itu.

Keadaan kanak-kanak itu dilaporkan stabil dan dijangka dibenarkan keluar dari hospital dalam tempoh dua minggu lagi.

Palam Elektrik

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Kumpulan Anti Trump Protes Di Jalanan

Artikel Lain