Jerebu Di Singapura Cecah Tahap "Amat Tidak Sihat"

SINGAPURA: Keadaan jerebu di Singapura terus bertambah buruk hari ini mencecah tahap "amat tidak sihat" selepas keadaan semakin baik sebelum ini susulan hujan pada Isnin malam.

Ini berikutan berlakunya tiupan angin dari selatan-barat daya membawa jerebu lebih tebal dari Sumatera ke arah negara ini.

Setakat 12 tengah hari Selasa, Indeks Pencemaran Standard (PSI) mencatatkan bacaan 162 hingga 214 iaitu paras antara tidak sihat dan amat tidak sihat, manakala bacaan PSI bagi tiga jam ialah 227, menurut Agensi Alam Sekitar Nasional (NEA).

Keadaan berjerebu dijangka berterusan hari ini dengan bacaan PSI bagi tempoh 24 jam dijangka pada paras pertengahan hingga tinggi dalam kategori amat tidak sihat.

Singapura, Jerebu

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Benang Jadi Senjata Pembunuh Di India

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain