Bibi Ramjani lepas jawatan presiden Kafa

Bibi Ramjani Ilias Khan.

SELEPAS hampir dua tahun menerajui Persatuan Bola Sepak Kelantan, Bibi Ramjani Ilias Khan akhirnya meletak jawatan selaku presiden persatuan itu pada Selasa.

Keputusan itu diumumkan Bibi Ramjani menerusi satu posting di Facebooknya.

"Saya Bibi Ramjani Ilias Khan selaku Presiden Kafa dengan ini melepaskan jawatan saya. Semoga Kafa maju jaya di bawah pengurusan baru," katanya.

Bibi Ramjani turut mengucapkan berterima kasih dan memohon maaf kepada penyokong Kelantan sepanjang tempoh beliau menerajui persatuan itu.

"Terima kasih kepada semua penyokong yang tidak pernah putus untuk menyokong Kelantan FA. Mohon maaf dari saya kepada semua sepanjang saya memimpin Kafa," katanya.

Terdahulu Bibi Ramjani memberitahu sedia meletak jawatan bagi memberikan laluan kepada ahli perniagaan, Datuk Seri Amril Aiman Abd Aziz yang tampil menawarkan diri menyahut cabaran presiden wanita itu sebelum ini.

Katanya sebelum ini beliau berjumpa dengan ahli perniagaan itu bagi membincangkan beberapa perkara berhubung persatuan terbabit.

"Alhamdullillah syukur ada yang berminat untuk menerajui KAFA, dan saya sudah berjumpa dan berbincang, namun kalau berbincang tanpa masukkan dana, takut pisang berbuah dua kali.

"Masa berbincang saya sudah beritahu berhubung masalah kewangan dihadapi KAFA, apa yang penting sekarang dana perlu ada sebelum terajui persatuan, kena korban sikit bila mahu jadi pemimpin terutamanya dalam bola sepak," katanya.

Pada April lalu akhbar melaporkan ahli perniagaan itu berani tampil menyahut cabaran Bibi Ramjani, yang sedia melepaskan jawatan sekiranya ada individu berkemampuan dari segi kewangan untuk mengambil alih tampuk kepimpinan persatuan itu.

Bibi Ramjani Ilias Khan, Kafa

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain