suria

“Henti guna nama saya” - Penjual guna Izzue Islam jual produk hamil, bimbang dipersalahkan pelanggan

Izzue harap tiada yang sengaja menggunakan namanya untuk iklan palsu.

PELAKON dan penyanyi Izzue Islam memberi amaran kepada mana-mana pengguna media sosial agar tidak menggunakan namanya demi meraih keuntungan terutamanya melibatkan produk kehamilan.

Izzue atau Muhammad Izzul Islam Mazlan, 34, berkata, dia tidak mahu pengguna terpedaya apabila membeli sesuatu produk yang tidak diketahui tahap keselamatannya.

Lebih buruk, dia tidak mahu ada pihak menyalahkan dia kerana mungkin ada di antara pengguna membuat pembelian kerana melihat penjual menggunakan wajahnya.

izzue islam 2

Izzue sentiasa berterima kasih atas doa untuknya memiliki cahaya mata.

"Orang guna nama saya kononnya isteri hamil apabila mengamalkan sesuatu produk sedangkan ia tidak benar. Tak elok buat begitu kerana mungkin ramai akan terpedaya.

"Saya juga takut produk yang dijual itu berisiko. Jadi janganlah putar belit untuk mencari rezeki.

"Saya nasihatkan janganlah guna nama saya untuk tujuan sebegitu kerana mereka sengaja mahu ambil kesempatan terhadap kami yang sememangnya menantikan cahaya mata," katanya kepada mStar.

ARTIKEL BERKAITAN: Gugur air mata Izzue Islam fikirkan isteri, janji mahu mati bersama -“Saya mahu dia sentiasa ada depan mata”

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Road to bertiga’ buat Izzue Islam dihujani ucapan tahniah, belum ada rezeki tapi tak putus doa

Menurut Izzue dia dan isterinya iaitu Awin Nurin sudah banyak kali terlihat pautan jualan di media sosial yang kononnya mereka bakal menimang cahaya mata sedangkan cerita itu tidak benar.

Tambahnya kaedah jualan sebegini juga memberi impak apabila ramai mula bertanya serta mengucapkan tahniah kepada isteri.

"Kadang-kala penat juga nak jawab sehingga ada yang ucap tahniah dan tanya bila isteri bakal bersalin.

izzue islam 3

Izzue sedia terima tawaran kerja pada 1 Syawal.

"Namun jauh di sudut hati, kami terima semua itu sebagai doa. Mungkin pertanyaan mereka itu juga menjadi doa buat kami mendapat rezeki cahaya mata," ujarnya.

Untuk rekod Izzue dan Awin mendirikan rumah tangga pada Jun 2013.

Sementara itu bercerita tentang sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini, seperti kebiasaan Izzue akan menyambut di Kuala Lumpur sebelum pulang ke kampung halaman di Kelantan.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain