Fahrin Ahmad Tidak Tergugat Kebanjiran Hero Kacak - Hiburan | mStar

Fahrin Ahmad Tidak Tergugat Kebanjiran Hero Kacak

Fahrin bakal tampil dengan beberapa drama sepanjang Ramadan depan. -foto AIMAN ARIFUDDIN

PETALING JAYA: Kebanjiran ramai hero muda dan kacak ketika ini tidak sedikit pun menggugat kedudukan pelakon senior seperti Fahrin Ahmad.

Bagi Fahrin, 38, berdasarkan pengalamannya, setiap watak dalam sesebuah drama atau filem mempunyai karakter tersendiri yang sesuai dilakonkan oleh pelakon yang memiliki raut wajah tertentu.

"Memang sekarang ini trend kebanyakkan drama menampilkan hero yang berwajah 'jambu'. Saya yakin ia sesuai dilakonkan oleh mereka yang mempunyai pakej seperti itu mengikut jalan cerita sesebuah drama.

Fahrin terpaksa membahagikan masa antara keluarga dan kerjaya dalam bidang hiburan.

"Itu adalah kelebihan dan rezeki mereka. Lagipun kebanyakkan drama yang ada sekarang berkisar tentang kisah percintaan golongan muda dan remaja," katanya kepada mStar Online.

Fahrin mengulas mengenai nasib pelakon senior yang berwajah maskulin sepertinya yang dilihat lebih terbatas dalam industri hiburan pada masa ini.

Bagaimanapun tambah Fahrin, dia menyifatkan dunia hiburan lebih ceria dengan kehadiran ramai pelakon baharu yang semakin melonjak naik dengan bakat masing-masing selain berbekalkan pakej daripada sudut rupa paras.

"Itu rezeki mereka kerana setiap penerbit dan stesen televisyen mempunyai strategi masing-masing untuk menaikkan rating drama dan filem," katanya.

Sementara itu ditanya mengenai kariernya dalam bidang lakonan dan pengacaraan, Fahrin mengakui rezekinya tidak seperti pada awal kemunculan dahulu.

"Sekarang saya lebih utamakan kepada keluarga, tambahan pula apabila mempunyai anak kecil... jadi fokus sudah berubah.

"Bukan tidak ada tawaran, tetapi saya perlu selektif terutamanya dari segi masa.

"InsyaAllah bulan puasa ini ada beberapa drama lakonan saya akan ditayangkan di televisyen," katanya.

Fahrin Ahmad

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain