83 Artis Veteran Terima Sumbangan KKMM - Hiburan | mStar

83 Artis Veteran Terima Sumbangan KKMM

Malam Apresiasi Artis Sepanjang Zaman yang diadakan di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), malam Sabtu. Foto AZLINA ABDULLAH / The Star

SHAH ALAM: Seramai 83 artis veteran menerima sumbangan wang tunai pada majlis Malam Apresiasi Artis Sepanjang Zaman yang diadakan di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), malam Sabtu. 

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak berkata, majlis ini diadakan khusus untuk meraikan seniman dan seniwati tanah air yang banyak berbakti mewarnai industri kreatif negara. 

"Objektif majlis pada kali ini adalah sebagai penghargaan kerajaan melalui KKMM kepada seniman dan seniwati tempatan yang banyak menyumbang kepada negara.

"Usaha mereka dalam menjana pembangunan industri kreatif negara dari dulu hingga sekarang tidak boleh kita lupakan," ujarnya. 

Majlis ini merupakan kerjasama antara KKMM, Perbadanan Kemajuan Filem Malaysia (Finas) dan RTM. 

Hadir sama Ketua Setiausaha KKMM, Datuk Sri Dr Sharifah Zarah Syed Ahmad, Timbalan Ketua Setiausaha Operasi KKMM, Datuk Che Azemi Haron, Ketua Pengarah RTM, Datuk Abu Bakat Ab Rahim dan Ketua Pengarah Finas, Datuk Kamil Othman. 

Antara artis veteran yang menerima sumbangan ialah Tan Sri Jins Samsuddin, Datuk Rahim Razali, Fauziah Nawi, Ruminah Sidek, Razali Buyong, Zaiton Sameon, Norlia Ghani, Hamid Gurkha, Uji Rashid, Kismah Johar dan Aripah Damanhuri. 

Majlis turut dimeriahkan dengan persembahan nyanyian daripada Salamiah Hassan, Hadi Carefree, Rohana Jalil, Kila Fairy dan Zaiton Sameon.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.