"Mesej Pada Ronaldo Tiada Kaitan Soal Perasaan" - Siti Nurhaliza - Hiburan | mStar

"Mesej Pada Ronaldo Tiada Kaitan Soal Perasaan" - Siti Nurhaliza

Datuk Siti bakal muncul dalam Konsert Satu Suara Volume 2 pada 7 dan 8 November 2015. FOTO: IBRAHIM MOHTAR
KUALA LUMPUR: Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin menafikan tuduhan kononnya beliau memadam komen safe flight dear pada status Instagram bintang bola sepak dunia, Christiano Ronaldo selepas ia menjadi viral di kalangan peminat negara ini.

Siti Nurhaliza, 36, berkata, disebabkan terlalu banyak komen pada status berkenaan sehingga mencecah puluhan ribu, maka agak sukar untuk orang ramai mencari mesej yang ditulisnya itu.

"Saya tidak padam pun, cuma orang tidak dapat cari sebab terlampau ramai orang Malaysia yang komen di situ hingga komen saya tidak dijumpai," ujarnya kepada mStar Online.

Siti Nurhaliza ditemui pada sidang media konsert Satu Suara Volume 2 di Istana Budaya di sini pada Isnin.

Terdahulu ucapan safe flight dear (semoga selamat dalam penerbangan) yang ditulis Siti pada Instagram Ronaldo pada Rabu lalu mendapat perhatian selepas ia menjadi viral sehingga ada yang memberikan komen negatif dan positif.

SILA KLIK: Masalah Kewangan Punca Siti Nurhaliza Tukar Pelan Konsert


Cristiano Ronaldo

Siti juga berkata, ucapannya itu tidak memberi sebarang maksud yang berkaitan perasaan sehingga ia menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak.

"Perkataan itu adalah normal sahaja kalau dibaca dalam nada yang betul, tidak sampai bergetar tulang rusuk pun," ujarnya.

Dalam pada itu Siti meminta agar orang ramai tidak besarkan isu itu sebaliknya melihat daripada sudut positif terhadap apa yang ditulis.

Siti berkata, ia merupakan tindakan spontan yang dilakukannya bagi menzahirkan rasa kagum dengan kebaikan pemain bola sepak itu terhadap umat Islam seluruh dunia.

"Tidak ada apa yang perlu diperbesarkan, pada saya ucapan seperti itu adalah normal dan spontan sahaja, macam peminat saya yang mendoakan semoga saya selamat sampai ke satu-satu destinasi.

"Saya bukan peminat tegar dia dan saya tidak ambil tahu sangat tentang bola sepak dunia cuma sejak beberapa berita tentang sumbangan Ronaldo berkaitan umat Islam membuatkan saya tersentuh dan ingin melihat kehidupan dia di laman sosial," ujarnya.

Ucapan ditulis Siti Nurhaliza pada Instagram Ronaldo ini telah menjadi viral.

Dalam perkembangan lain konsert Siti bakal diadakan di Istana Budaya di sini pada 7 dan 8 November depan.

Tiket bagi menyaksikan konsert tersebut boleh dibeli secara dalam talian menerusi www.AirAsiaRedtix.com

Ia dijual dengan harga RM78, RM108, RM218, RM238, RM258, RM278, RM338 dan RM518.
Siti Nurhaliza

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain