Raja Azmi Rasa Bersalah Kisah Silam Diketahui Cucu - Hiburan | mStar

Raja Azmi Rasa Bersalah Kisah Silam Diketahui Cucu

Raja Azmi ingin melupakan segala kontroversi yang pernah berlaku dalam hidupnya sebelum ini.

PETALING JAYA: Produser filem Raja Azmi Raja Sulaiman berhasrat untuk membersihkan namanya daripada segala kontroversi yang pernah melanda demi kebaikkan cucu-cucunya.

Raja Azmi, 56, berkata, dia enggan menimbulkan sebarang konterversi lagi pada masa hadapan kerana akan berasa bersalah jika cucu-cucunya mengetahui kisah silam yang pernah berlaku dalam hidupnya selama ini.

"Jika boleh saya ingin membersihkan nama daripada sebarang kontroversi kerana cucu saya semakin membesar dan tidak lama lagi mereka sudah pandai membaca serta menggunakan Internet.

"Saya akan berasa bersalah jika mereka tahu kisah silam saya dahulu jadi kini saya ingin membersihkan nama dengan memperbanyakkan cerita lebih positif," katanya kepada mStar Online.

Raja Azmi berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dirinya yang kini kian aktif dalam melakukan kerja amal untuk menjernihkan namanya daripada terus dilabel sebagai wanita kontroversi.

Tambah Raja Azmi, dia mengakui segala kontroversi yang pernah melanda dirinya dahulu banyak memberi pengajaran dalam lebih mendekatkan diri kepada Tuhan.

"Bila difikirkan semula segala kontroversi yang melanda, saya rasa perkara tersebut adalah ketentuan daripada Allah dan ada hikmah disebalik apa yang terjadi.

"Ia juga adalah pengajaran besar dalam hidup dan menjadikan saya lebih dekat kepada Allah serta mencari bekalan untuk akhirat.

"Kalau tidak ada kontroversi yang berlaku sebelum ini mungkin sehingga sekarang saya masih belum sedar diri mengenai apa sebenarnya terjadi," katanya.

Dalam pada itu, Raja Azmi menjelaskan dia kini sedang aktif melakukan kerja amal di bawah Kesatuan Usaha Wanita Islam Kuala Lumpur untuk membantu anak muda mendapatkan kerja serta membantu masyarakat yang memerlukan bantuan.

"Selain ingin membantu golongan muda yang sedang mencari pekerjaan, badan amal ini juga turut menyalurkan bantuan kepada golongan memerlukan," katanya.

Dalam perkembangan lain, Raja Azmi berkata, dia kini dalam proses untuk mempromosikan novel terbaharunya bertajuk Seputik Cinta Kekasihnya Kaseh.

Raja Azmi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Ulat tiket: Jangan beli!