suria

Pengarang

ROZAIMI ZUBAIDI

ROZAIMI ZUBAIDI

Penulis adalah wartawan pelatih dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, Selangor dalam bidang pengajian media.

Shiha Zikir Anggap Lebih Dikenali Di Indonesia Sebagai Rezeki

SHIHA Zikir mengakui penyertaannya menerusi program D'Academy Asia di Indonesia tahun lalu tidak memberi banyak impak kepada karier seninya di Malaysia.

Projector Band Sangkal Bersikap Sombong Terhadap Artis Senior

KUMPULAN Projector Band menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang menuduh mereka bersikap sombong dan enggan bersalaman dengan beberapa artis senior.

Hikmah Di Sebalik Penyakit Paru-Paru Hafiz Hamidun

PENYANYI Hafiz Hamidun berkata, ada hikmah tersembunyi di sebalik penyakit jangkitan kuman pada paru-parunya yang dialami  apabila dia dikehendaki berehat pada bulan Ramadan.

Pelapis Edar 10,000 Bubur Lambuk Untuk Bantu Adik Nur Dayana

PERSATUAN Artis Pelapis Malaysia (Pelapis) mengedarkan kira-kira 10,000 bungkus bubur lambuk kepada orang ramai di stesen LRT Kelana Jaya, Ampang dan Masjid Jamek.

'Now You See Me 2' Berbaloi Ditonton

FILEM Now You See Me 2 sememangnya menjadi filem yang ditunggu-tunggu selepas kejayaan filem pertamanya Now You See Me  yang ditayangkan pada tahun 2013 dan ia sebuah filem yang wajar ditonton.

Kaka Azraff Mahu Perjuangkan Muzik, Bukan Cari Pengikut

KEHADIRAN Kaka Azraff dalam industri hiburan tanahair bukan untuk mendapat pengikut yanng ramai sebaliknya dia mahu memperjuangkan muzik yang dibawa.

Elfira Loy Tepis Tuduhan Kerjaya Seni Pudar Akibat 'Dicantas' Artis Baharu

PELAKON Elfira Loy menyangkal tuduhan sesetengah pihak yang mengatakan kerjaya seninya semakin pudar sejak akhir-akhir ini kerana 'dicantas' dek kehadiran artis-artis baharu.

Sukar Promosi Filem, Artis Malaysia Paling Sibuk Di Dunia - A Razak Mohaideen

PENGARAH filem Profesor Datuk A. Razak Mohaideen menganggap artis di Malaysia paling sibuk di dunia sehingga gagal memberi kerjasama untuk promosi sesebuah filem. 

Zamani Ambil Masa Tiga Bulan Untuk Konsert Slam Dua Dekad

VOKALIS kumpulan Slam iaitu Zamani akan memperuntukkan masa selama tiga bulan dalam usaha mempersiapkan diri untuk menjayakan Konsert Dua Dekad Slam Kembali Terjalin bersama DMS360.

'The Conjuring 2' Karya Kurang Menyengat James Wan

name="OLE_LINK2">SELEPAS kejayaan filem pertamanya menerusi The Conjuring pada tahun 2013, pengarah filem seram, James Wan kini kembali dengan sekuel keduanya iaitu The Conjuring 2 namun karya ini dilihat kurang impaknya.