Rumah Dilelong RM2.1 Juta, Umie Aida Tetap Sokong Suami - Hiburan | mStar

Rumah Dilelong RM2.1 Juta, Umie Aida Tetap Sokong Suami

Umie akan terus menyokong suaminya Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan.

PETALING JAYA: Pelakon Datin Umie Aida, akan terus menyokong suaminya iaitu Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan walaupun selepas timbul isu kediaman mewah mereka di Mont Kiara di sini dilelong dengan nilai RM2.1 juta.

Umie atau nama sebenarnya Umie Aida Rahmad, 42, berkata, pihaknya terkejut dengan isu lelongan itu kerana tidak menerima sebarang notis bagi memaklumkan perkara berkenaan.

“Pihak kami tidak diberi sebarang notis. Ia mengejutkan. Sebagai isteri, saya akan terus sokong suami saya dalam keadaan susah dan senang. Saya akan tetap bersama dengan dia,” ujar Umie ketika dihubungi Melodi (TV3)  pada siaran Ahad.

Terdahulu akhbar melaporkan, rumah Khairuddin, 52, yang juga Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan, Pulau Pinang di Mont Kiara telah dilelong  dalam satu acara lelongan yang diadakan di Hotel Istana dekat sini pada Sabtu lalu.

Kediaman itu dikatakan sudah dibeli oleh seorang wanita yang tinggal di Damansara selepas lelongan itu tidak dibida oleh mana-mana pihak.

Sekiranya rumah berkenaan sudah dibeli, ini bermakna Umie dan Khairuddin perlu mengosongkan kediaman berkenaan.

Khairuddin turut dilaporkan telah diiystihar muflis oleh Jabatan Insolvensi.

Dalam pada itu Umie tidak dapat mengulas lanjut mengenai perkara berkenaan sebaliknya meminta mana-mana pihak bertanyakan sendiri kepada suaminya untuk maklumat lanjut.

Umie bagaimanapun menganggap perkara berkenaan mempunyai hikmahnya dan Allah itu menguji seseorang mengikut kemampuan masing-masing.

Pasangan berkenaan bernikah di Mekah pada Mac 2010.

Umie Aida , Khairuddin Abu Hassan

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

Peng Soon, Liu Ying tinggalkan BAM