Maria Farida Sudah Serik Kongsi Kisah Cinta

Maria Farida
Maria Farida
Maria Farida

PETALING JAYA: Pelakon Maria Farida enggan mengulangi kesilapan dengan mendedahkan kisah cintanya kepada umum selepas laporan mengenai hubungannya dengan aktor kacak, Shahrizal Jaszle mendapat perhatian umum.

Maria, 42, berkata, dia serik untuk berbuat demikian kerana sebelum ini kisah cintanya mendapat liputan meluas selain pelbagai cerita negatif menjadi perbualan masyarakat.

"Saya tidak mahu mengulangi kesilapan lalu seperti mana berlaku sebelum ini. Dengan siapa saya berkawan atau bercinta bukan lagi untuk tatapan umum," ujarnya kepada mStar Online.

Tambah Maria, dia tidak mahu lagi mengenang semua kisah lalu yang pernah berlaku kepadanya dan terus optimis terhadap kehidupan dan kerjayanya sebagai pelakon.

Dia senang dengan kehidupannya kini di samping anak tunggalnya iaitu Mizan Ashley yang berusia 15 tahun.

"Semua kisah lama tidak perlu diingat kerana ia telah menjadi sejarah. Apa yang penting kita belajar daripada kesilapan dan cuba memperbaiki diri untuk lebih berjaya," katanya.

Dalam pada itu, bercerita mengenai kerjayanya, Maria berkata dia lebih selektif terhadap tawaran berlakon yang diterima bersesuaian dengan usianya.

Maria berkata, dia perlu berbuat demikian kerana tidak mahu membawa watak yang tidak sesuai dengan usianya selain ingin memberikan tumpuan kepada kehidupan peribadinya.

"Bukannya saya berlagak atau 'demand' tetapi usia saya kini mungkin tidak lagi sesuai untuk peranan wanita muda atau perempuan jahat.

"Jadi perlu lebih memilih supaya lakonan itu tidak nampak pelik dan dapat diterima oleh penonton," ujarnya.

Dalam perkembangan sama, Maria berkata dia juga mengehadkan projek yang diterimanya kerana bimbang gagal menyempurnakan amanah yang diberikan.

Ujar Maria, dia hanya mengambil satu tawaran setiap bulan dan melunaskannya sebelum menerima tawaran lain.

"Usia begini selalu penat dan tak dapat nak kejar semua benda dalam satu masa. Sebelum menimbulkan masalah lebih baik saya buat satu perkara itu mengikut kemampuan saya," katanya.

Lakonan terbaru Maria boleh ditonton menerusi drama bersiri berjudul Pesona Kasih di TV1 setiap hari Khamis pukul tiga petang.

Artikel Sebelum

Artikel Lain

Harga petrol, diesel turun