Luahan Kecewa Akim Tiada Kaitan Soal Cinta - Hiburan | mStar

Luahan Kecewa Akim Tiada Kaitan Soal Cinta

Akim
Akim

PETALING JAYA: Penyanyi Afiq Hakim Ahmad atau Akim (AF7) menjelaskan luahan hati mengenai kekecewaan hati dalam laman Twitter miliknya adalah sebahagian daripada lirik lagu terbaru dan ia tiada kaitan langsung dengan kisah cintanya.

Akim berkata, entri menerusi laman sosial yang dipaparkan itu juga mengisahkan tentang aktiviti sehariannya.

"Memandangkan ramai peminat menjadi pengikut dalam akaun Twitter saya, entri yang dimasukkan juga mengenai pengalaman pahit manis kehidupan umum termasuklah diri saya.

"Jangan salah faham pula, mana-mana yang ada bunyi kekecewaan diri juga bukan kerana saya putus cinta atau mempunyai masalah lain, sebaliknya saya ingin berkongsi lirik beberapa lagu yang akan dimuatkan dalam album terbaru nanti," katanya yang dihubungi mStar Online, Selasa.

Dalam laman Twitter milik Akim, penyanyi itu meluahkan isi hati kononnya sedang kecewa, hatinya luka dan meminta Allah membuka hati seseorang agar menerima cintanya.

Tambah Akim, luahan perasaannya itu juga tiada kaitan mengenai hubungannya dengan Stacy walaupun sebelum ini mereka dikatakan sedang hangat bercinta.

Beritahu penyanyi yang popular dengan lagu Janji itu, album pertamanya yang memuatkan sebanyak lima buah lagu baru dan empat lagu single itu akan dilancarkan pada bulan Februari tahun depan.

Masih lagi belum mempunyai judul album, Akim gembira kerana diberi kelonggaran oleh pihak pengurusannya, Astro Entertainment Sdn. Bhd (AESB) untuk dia melibatkan diri sepenuhnya dalam pembikinan album tersebut dan tidak hanya mengharapkan pihak penerbit semata-mata.

"Saya turut melakukan kolaborasi dengan Fiq (Mentor) menerusi lagu Mesti Ada Cinta, ciptaan Kunci Demak.

"Dalam pada itu, saya turut mencipta sekuel lagu Janji iaitu Menunggu. Kalau sesiapa yang perasan, lirik-lirik daripada lagu itu ada dalam entri Twitter saya.

"Alhamdulillah, Memandangkan ini adalah album pertama saya gembira pandangan dan idea saya diterima," ujarnya.

Sementara itu, Akim turut memberitahu dia gembira apabila filem pertama lakonannya, Horay Horay bakal ditayangkan pada Mac tahun hadapan.

Filem arahan Saw Teong Hin itu turut menampilkan Killa Fairy, Farah, Adibah Nor dan Harun Salim Bachik.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel