Beto Kusyairy Selesa Pegang Watak Romantik - Hiburan | mStar

Beto Kusyairy Selesa Pegang Watak Romantik

Beto Kusyairy
Beto Kusyairy

PETALING JAYA: Pelakon berbakat besar, Beto Kusyairy selesa melakonkan watak berunsurkan romantik dan komedi walaupun dirinya sering kali mendapat peranan antagonis dalam sesebuah filem atau drama.

Beto berkata, walaupun berasa selesa melakonkan watak antagonis, dia menganggap karektor berunsurkan romantik adalah satu cabaran buat dirinya dalam menjadi seorang pelakon berkebolehan.

"Mungkin pada pandangan sesetengah individu melakonkan watak komedi dan romantik adalah lebih senang berbanding peranan antagonis.

"Tetapi ia sebenarnya mempunyai cabaran tersendiri," ujarnya ketika ditemui pada majlis tamat penggambaran filem Istanbul Aku Datang di sini, minggu lalu.

Ujarnya, peranannya di dalam filem tersebut memerlukan dia bermain dengan emosi menambahkan cabaran buatnya tetapi mendapat sokongan daripada pelakon lain dan pengarah filem itu, Bernard Chauly.

"Pada awalnya saya mengambil masa untuk menyesuaikan diri dengan watak berkenaan tetapi mula selesa apabila pengarah memberikan kelas latihan sebagai persediaan," katanya.

Di samping itu, Beto memberitahu dia juga turut mendapat tunjuk ajar daripada Lisa Surihani untuk menjiwai wataknya dalam filem tersebut.

"Lisa adalah seorang pelakon yang bagus dan saya sendiri banyak belajar pelbagai perkara daripadanya sepanjang penggambaran di Turki," ujarnya.

Dalam pada itu, Beto memberitahu selain Istanbul Aku Datang yang menggandingkannya bersama Lisa Surihanyi, Aizat dan Tomok, dia juga bakal muncul dengan beberapa buah filem seperti Jiwa Taiko, Jalan Pintas, Chow Kit dan sebuah drama berjudul Selagi Ada Cinta pada tahun hadapan.

Artikel Sebelum

Tentang Dhia, Drama Terbaru Di Slot Akasia

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Mayat Nora Anne sudah dituntut