Kisah Si Capik Kembali Di RTM2

Dari kiri Hetty Sharlene, Ery Putra dan Sheera Iskandar.
Dari kiri Hetty Sharlene, Ery Putra dan Sheera Iskandar.
Dari kiri Hetty Sharlene, Ery Putra dan Sheera Iskandar.

PETALING JAYA: Drama rantaian popular, Si Capik yang sememangnya sudah mendapat tempat di hati penonton sejak dua musim terdahulu bakal menemui penonton mulai 22 Februari depan.

Ia akan keudara pada setiap Selasa, pukul 9 malam di RTM2.

Mengekalkan barisan pelakon yang sama termasuklah Sheera Iskandar, Hetty Sarlene, Zack X-Factor, Datuk Aziz Singah, A Galak, Arpah Damanhuri, Fathil Dani dan Aznah Hamid, sepanjang 26 episod siarannya ini memaparkan kesinambungan di mana watak utamanya si capik berubah daripada sikap penyayang lemah lembut kepada seorang lelaki yang tegas dalam kehidupan.

Malah menerusi musim yang ketiga ini, konflik drama terbitan Skop Productions Sdn Bhd ini bertambah dalam watak utamanya, Reza dalam kehidupan seharian melibatkan hal kerjaya dan kehidupan sehariannya.

Kisahnya bermula apabila Reza mula berubah setelah dia memegang tampuk kepimpinan dalam menerajui syarikat Jaya Holdings setelah bapa mertuanya bersara.

Reza telah mengalami satu transformasi, dia mula bersikap ego dan tidak mudah mengaku kalah.

Kesabarannya terhadap Zahid telah bertukar menjadi dendam yang tiada penghalangnya.

Tindakan Zahid melanggar Nurul telah menyebabkan dia menanggung akibat atas perbuatan kejamnya dan dijatuhi hukuman penjara selama 3 tahun.

Dalam kesibukan Reza mengendalikan syarikat, dia terpaksa menghadapi tekanan besar kerana diburu Ah Long yang menuntut hutang berjumlah RM500,000 yang ditinggalkan Zahid sebelum dia dipenjaranya.

Kekecohan berlaku apabila 'Along' sering mengganggu Reza di pejabat dan di rumah. Namun begitu dia enggan bersetuju dengan perjanjian yang telah ditandatangani Zahid dengan 'Along' untuk melangsaikan hutang.

Perasaan benci dan dendam Reza terhadap Zahid kian membara ekoran bebanan hutang yang terpaksa ditanggungnya. Sudah hilang sifat 'lembut hati' dalam diri Reza yang sebelum ini sering mengalah dengan Zahid.

Dalam serba kekalutan, Mira yang telah diceraikan oleh Farish menjalani kehidupan dengan penuh kesedihan setelah perkahwinan mereka berakhir di pertengahan jalan.

Farish mengalami kecewa dan menyedari kesilapannya. Kerinduan terhadap Mira merupakan satu penyeksaan dalam dirinya. Sebagai sahabat sejati, Reza amat bersimpati dengan penderitaan yang ditanggung Farish, dia sanggup menghulurkan bantuan membiayai kos rawatan perubatan kaki Farish hingga pulih.

Artikel Sebelum

Nidji Ajak Peminat Cintai Agama

Artikel Berikut

Astro Warna Hidang Program Terbaru

Artikel Berkaitan

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain