suria

Tomok Tak Jadi Botak Kepala

KUALA LUMPUR: Finalis Anugerah Juara Lagu (AJL 25) Tomok atau Shah Indrawan Ismail mengakui terpaksa membatalkan niat untuk memcukur rambutnya ketika membuat persembahan pada malam anugerah berprestij tersebut.

Menurut Tomok, idea untuk membuat kejutan itu terpaksa dibatalkan kerana terikat dengan sebuah syarikat berkaitan dengan penampilan dan imej yang ditampilkan kini.

"Pada awalnya memang saya mahu membotakkan kepala dalam persembahan tersebut tetapi saya terpaksa membatalkannya pada saat-saat akhir apabila menyedari terikat dengan sebuah syarikat berkaitan dengan penampilan.

"Buat masa ini memang saya kena kekalkan penampilan ini dan tidak dibenarkan memotong rambut," katanya.

Dalam pada itu, Tomok mengakui berpuas hati dengan persembahan yang dilakukan pada malam AJL25 lalu kerana ia merupakan kali pertama dia menari sambil menyanyi.

"Saya hanya cuba untuk beri kelainan dengan menari, sebab saya rasa orang dah biasa tengok saya berlari-lari atas pentas. Saya ambil masa dua minggu untuk berlatih menari.

"Menari bukan sesuatu yang mudah bagi saya dan tidak mungkin saya akan beralih kepada genre Pop Dance ini. Jika sekali sekala tak mengapa," katanya yang mempertaruhkan lagu Berlari.

Jelasnya, biarpun tidak memenangi sebarang anugerah, dia berpuas hati dengan persembahan pada malam kemucak itu.

"Kalah atau menang adat pertandingan, apa yang penting sebagai penyanyi dan penghibur saya telah menjalankan tanggungjawab saya.

"Bagi saya, jika peminat terhibur pada persembahan saya, itu sudah memberi kepuasan kepada saya," katanya yang baru sahja keluar dengan album solo berjudul Tomok.

Artikel Sebelum

Seramai 4.2 Juta Tonton AJL25

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Duka dipecat Chelsea, Lampard luah rasa hati