Keputusan Kes Cerai Anne, Wafi 25 Jun

Keputusan penceraian pasangan sehati berdansa ini ditentukan pada 26 Jun ini.
Keputusan penceraian pasangan sehati berdansa ini  ditentukan pada 26 Jun ini.
Keputusan penceraian pasangan sehati berdansa ini ditentukan pada 26 Jun ini.

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur menetapkan 25 Jun ini sebagai tarikh keputusan mengenai pengesahan lafaz cerai pelakon Anne Ngasri dan suaminya Abdul Wafi Hassan.

Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin menetapkan keputusan ditangguhkan bagi menyiapkan alasan penghakiman selepas berpuas hati dengan perbicaraan tertutup yang berlangsung selama 30 minit tadi.

Ketika ditemui di luar mahkamah, peguam syarie Mohd. Hamidullah Che Hassan, yang mewakili Abdul Wafi, memberitahu bahawa mahkamah berpuas hati dengan perbicaraan yang dijalankan dan membenarkan permohonan tersebut.

"Sebentar tadi berlaku perbicaraan penuh dan tiada saksi lain dipanggil melainkan defendan dan plaintif. Mahkamah telah berpuas hati dan membenarkan permohonan tersebut.

"Ini turut membabitkan tiga lafaz yang dibuat. Lafaz pertama tidak jelas dan perlu diteliti manakala lafaz kedua dan ketiga jelas 'aku ceraikan Anne'.

"Mahkamah juga menangguhkan keputusan tersebut pada 25 Jun ini bagi menyiapkan alasan penghakiman," katanya.

Selebum itu, Saiful Azli memerintahkan perbicaraan kes pengesahan lafaz cerai pasangan Anne Ngasri dan Abdul Wafi dijalankan secara tertutup di kamar hakim pada pukul 12.30 tengah hari tadi atas permohonan kedua-dua belah pihak.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain