Transformasi Aril Dalam Lagu 'Biar Begini'

WALAUPUN karier seni anak muda ini semakin berkembang apabila dilamar sebagai hos baru program hiburan Trek Selebriti, Aril tidak sekali-kali meminggirkan bidang nyanyian yang telah membuka ruang kepadanya hingga dikenali ramai.

Menurut jejaka berusia 24 tahun ini, selain sibuk dengan komitmen baru itu, dia juga sedang sibuk dengan proses rakaman lagu terbarunya yang berjudul Biar Begini.

Lagu yang mendapat suntikan elemen rock dan muzik band itu kini telah 80 peratus siap dan hanya menunggu untuk memasukkan vokalnya.

Aril berkata, lagu tersebut adalah ciptaan rakan baiknya sementara lirik pula diilhamkan olehnya sendiri. Lagu baru itu memperlihatkan kematangan dan perkembangan muzik dan vokalnya sebagai penyanyi.

"Lagu Biar Begini kini sudah 80 peratus siap. Hanya menunggu saya memasukkan vokal sahaja. Saya jangka ia mula dimainkan di radio sekitar Mac atau April ini. Genre lagu ini berentak rock dan mempunyai elemen muzik ala band.

"Namun, ia bukanlah rock yang keras atau membingitkan. Melodinya mudah didengar dan catchy. Kelainan lagu ini berbanding dua lagu saya sebelum ini, Toksik dan Menatap Matamu adalah adunan muzik yang diketengahkan.

"Jika melodi lagu Toksik terlalu rancak dan Menatap Matamu pula kedengaran jiwang dan mendayu-dayu, lagu baru saya ini berbeza sama sekali.

"Biar Begini bakal memperlihatkan transformasi muzik saya kepada aras yang berbeza. Itu kelainan yang ingin saya tampilkan untuk peminat," kata Aril.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain