Que Akan Buka Bisnes Dengan Linda - Hiburan | mStar

Que Akan Buka Bisnes Dengan Linda

Que di samping Linda dan Qalif Khan.
Que di samping Linda dan Qalif Khan.

SEJAK mendirikan rumahtangga dengan koreografer Linda Jasmine, aktor Que Haidar lebih gemar menghabiskan masanya di rumah bersama isterinya dan anak tiri, Qalif Khan.

Selesai sahaja menjalani penggambaran, terus dia pulang ke rumah untuk bersama keluarganya.

Que semakin sibuk dengan aktivitinya di rumah lebih-lebih lagi apabila kehadiran cahaya mata sulung mereka, Tengku Ratu Haidar pada 26 Oktober lalu.

Bapa berusia 30 tahun ini berkata dia berasa 'susah hati' untuk meninggalkan Ratu apabila akan mula berlakon dalam bulan ini.

Ini kerana dia sudah biasa berdampingan dan jarang berenggang dengan Ratu sejak bayi itu dilahirkan sehingga Linda selesai berpantang 44 hari.

"Semasa Linda berpantang, saya berehat sebentar kira-kira dua bulan dari lakonan.

"Walaupun berat hati untuk meninggalkan Ratu, tetapi saya terpaksa juga lakukan sebab kerja.

"Bayangkan, saya baru tinggal Ratu sebab nak pergi beli susu di Ampang Point pun, dah terasa rindu dan kasihan kerana terpaksa tinggalkan dia di rumah.

"Saya mengaku, semenjak berkahwin ni saya memang kurang melakukan aktiviti-aktiviti luar.

"Semasa bujang dulu, bolehlah saya lepak di luar tetapi apabila sudah berkahwin ni saya lebih suka lepak di rumah," beritahunya yang akan berlakon sebuah teater berjudul 'Laksamana Cheng Ho'.

Menurutnya, walaupun masanya kini perlu dibahagi dua antara keluarga dan karier seni lakonan, Que berkata dia tetap akan meneruskan karier yang dilakukan sejak lebih 10 tahun itu sampai bila-bila.

Namun begitu, pemilik nama sebenar Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar ini sedang merancang untuk membuka sebuah perniagaan.

Ditanya perniagaan apa, Que menjawab, "Saya sedang berbincang dengan Linda tentang bisnes apa yang akan dibuat nanti kerana sekarang saya ada beberapa bisnes dalam fikiran.

"Jadi, saya perlu memilih satu bisnes yang terbaik, sebab itu saya perlu berfikir dengan baik-baik sebelum membuat keputusan," ceritanya yang menjangka akan memperkenalkan Ratu dalam sebulan atau dua bulan lagi.

Alasan Que, dia mahu anaknya yang baru seberat 5 kg itu membesar dan 'kuat' sedikit.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain