suria

Banderas ambilalih syarikat wain 'Anta Bandera Bodegas'

Banderas akan membuka perniagaan wain.
Banderas akan membuka perniagaan wain.
Banderas akan membuka perniagaan wain.

AKTOR Antonio Banderas kini memasuki bidang perniagaan wain dengan mengambilalih separuh dari saham milik Anta Bodegas, yang mengeluarkan wain di bawah label Ribera del Duero dan juga minyak zaitun.

Dengan tindakan ini, Banderas akan menjadi pemilik bersama keluarga Ortega yang telah mengusahakan perniagaan ini selama 10 tahun, tapi syarikat yang baru ditubuhkan itu akan dikenali sebagai Anta Banderas Bodegas.

Anta Bodegas, berpangkal di sebuah bandar bernama Villalba de Duero dan diasaskan pada 1999 oleh Teodoro Ortega dengan pelaburan utama sebanyak 30 juta Euros. Dan kini dikendalikan oleh kedua-dua anaknya Federico dan Teodoro.

Syarikat ini juga mengeluarkan 1.5 juta botol wain setahun, yang turut terjual di seluruh Sepanyol dan diekspot ke negara Amerika, Eropah dan Asia.

"Antonio Banderas ialah seorang yang cukup gemar wain, tidak kira apapun jenis wain dan kami rasa amat besar hati kerana menjadi rakan kongsinya kini.

"Kami harap dapat kerja bersama Banderas dan cuba meningkatkan kualiti operasi di peringkat dimensi antarabangsa," jelas Federico Ortega.

Artikel Sebelum

Zinta 'kahwin paksa' dalam Videsh

Artikel Lain