suria

Bandi Amuk tersingkir GV8, Syafinaz Selamat tegur masalah intonasi dan sebutan

Bandi hanya mampu bertahan hingga minggu ketujuh.

AKIBAT gagal mengawal intonasi dengan baik, penyanyi rock Bandi Amuk gagal meneruskan pertandingan selepas tersingkir pada malam konsert minggu ketujuh program Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) yang berlangsung pada Ahad.

Menurut juri tetap Datuk Syafinaz Selamat, biarpun menyukai persembahan bertenaga daripada Bandi menerusi lagu I want To Break Free, namun penyanyi tersebut didapati gagal mengawal intonasi dengan baik.

ARTIKEL BERKAITAN: Upiak Isil akhirnya tersingkir GV8, Ramli MS anggap Usop kurang ‘effort’ sebagai pasangan duet

Malah Bandi juga dikesan berdepan masalah untuk menyebut perkataan bahasa Inggeris dengan jelas.

"Anda memang istimewa dalam lagu dan muzik. Apabila orang dengar suara je dah tahu Bandi sebab dah memang trademark. Saya suka persembahan ini.

WhatsApp Image 2022-01-02 at 11.43.26 PM (1)

Nikki memberikan persembahan bertenaga menerusi lagu Rindu.

"Namun memandangkan ini adalah pertandingan, banyak elemen yang perlu kita pastikan betul. Pertama, intonasi main peranan yang sangat penting dalam pertandingan. Pada saya, abang kena dengar dan terbuka sedikit untuk pendengaran pada intonasi.

"Kemudian semestinya isu diction atau kejelasan sebutan perkataan perlu diperbaiki,” kata Syafinaz.

Apabila orang dengar suara je dah tahu Bandi sebab dah memang trademark.

SYAFINAZ SELAMAT

JURI / GURU VOKAL

Sementara itu penyanyi Nikki Palikat terus menyerlah apabila mendapat markah tertinggi iaitu 72.30 manakala Aliff Aziz, 71.90 dan Suki Low di kedudukan ketiga dengan markah sebanyak 69.70.

Selain Syafinaz, kesemua peserta diadili dua lagi juri tetap iaitu Datuk Ramli MS dan penyanyi Indonesia Hetty Koes Endang selain penyanyi dan komposer M. Nasir sebagai juri jemputan.

GV8 masih mengekalkan Nabil Ahmad dan Jihan Muse sebagai pengacara.

WhatsApp Image 2022-01-02 at 11.43.26 PM (2)

M. Nasir bertindak sebagai juri jemputan bagi konsert minggu ketujuh.

Pada minggu ini Anugerah Digi Betul-Betul Luar Biasa dimenangi oleh Adibah Noor manakala pemenang Bintang Cuckoo Paling Gempak jatuh kepada Suki Low.

Juara bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 beserta trofi manakala RM50,000 untuk naib juara RM30,000 tempat ketiga.

Untuk rekod, musim pertama Gegar Vaganza dimenangi oleh Ayai (Ilusi), Siti Nordiana pada musim kedua, Azharina (GV3), Aishah (GV4), Noryn Aziz (GV5), Naqiu dan Hady Mirza (GV6) dan Cliff Umar (GV7).

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain