Selepas Najib, Rosmah pula?

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak menolak kemungkinan isteri kepada bekas Perdana Menteri Datin Sri Rosmah Mansor akan turut didakwa.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki berkata, namun ia belum diketahui bila tindakan itu akan diambil terhadap Rosmah.

"Saya tak nafikannya (I'm not denying on that).

"Saya tiada maklumat tentang itu lagi," katanya apabila ditanya pemberita bila pendakwaan terhadap Rosmah akan dilakukan oleh SPRM.

Beliau berkata demikian selepas berakhirnya proses pendakwaan terhadap Perdana Menteri Najib Razak berhubung kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di Kompleks Mahkamah Jalan Duta.

Berhubung perkara ini, terdahulu, peguam kepada Rosmah, Datuk Geethan Ram, menyatakan b eliau tidak menerima sebarang notis daripada mana-mana pihak berhubung laporan pendakwaan yang dijangka akan dikemukakan terhadap anak guamnya.

Akhbar News Straight Times melaporkan, Rosmah bakal berdepan dengan 20 pertuduhan jenayah dalam masa terdekat selepas siasatan yang bermula dua tahun lalu itu dilengkapkan.

Siasatan terhadap Rosmah dibuka semula sejak tiga bulan lalu sejurus BN ditumbangkan dalam PRU 14.\

Pada 5 Jun lalu, Rosmah, 66, meluangkan masa lebih lima jam di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  bagi memberi keterangan  berhubung kes SRC International Sdn Bhd. - Sinar Harian

Najib Tun Razak, Rosmah

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain