Rumah Isa dipecah masuk - Semasa | mStar

Rumah Isa dipecah masuk

NILAI: Rumah Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad di Nilai Spring Heights dekat sini telah dipecah masuk kira-kira pukul 4.55 pagi tadi, mengakibatkan kerugian berjumlah RM14,900.

Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Noor Azam Jamaluddin berkata ketika kejadian terdapat tiga dewasa dan empat kanak-kanak di dalam rumah tersebut, di mana dua daripada tiga mangsa dewasa telah diikat manakala kanak-kanak yang sedang tidur tidak diusik.

“Kedua-dua mangsa telah dikumpulkan di ruang tamu rumah dan telah diikat menggunakan wayar telefon serta ditutup dengan selimut.

“Suspek disyaki tiga lelaki warga asing yang bersenjatakan parang dan pisau serta memakai topeng. Kami percaya mereka memasuki kediaman dua tingkat itu melalui tingkap gelongsor di belakang rumah,” katanya dalam kenyataan media pada Rabu.

Noor Azam berkata ketika kejadian seorang pengawal keselamatan yang menjaga rumah tersebut sedang tidur manakala kamera litar tertutup (CCTV) tidak berfungsi.

“Antara barang yang dicuri, wang tunai berjumlah RM5,700, dua utas rantai emas anggaran RM3,500, sebentuk cincin berbatu berlian anggaran RM1,200, seutas gelang tangan emas anggaran RM1,500 tiga buah jam tangan anggaran RM3,000.

“Pihak polis memohon agar orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung dengan kes ini supaya tampil untuk menyalurkan maklumat bagi membantu polis dalam menjalankan siasatan,” katanya.Kes disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun berkumpulan bersenjata.-Bernama

Tan Sri Isa Samad , pecah rumah

Artikel Sebelum

Artikel Lain