Akta Antiberita Tidak Benar akan dimansuhkan - Gobind - Semasa | mStar

Akta Antiberita Tidak Benar akan dimansuhkan - Gobind

KUALA LUMPUR: Akta Antiberita Tidak Benar yang digazetkan secara rasmi pada April lepas akan dimansuhkan, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo hari ini.

Beliau berkata cadangan bagi memansuhkan akta tersebut akan dibawa kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad agar ia dapat dihapuskan secepat mungkin.

“Saya ada satu senarai yang kami perlu kaji. Saya akan adakan sidang media esok untuk beritahu secara khusus. Kita ada Akta Antiberita Tidak Benar. Sepertimana yang disebut dalam manifesto Pakatan Harapan, kami akan memansuhkannya.

“Kami akan tetapkan tempoh masa, 100 hari yang pertama kami harus menunaikan tetapi berapa banyak masa yang diperlukan saya akan bincangkan dengan pegawai-pegawai saya esok. Memang saya akan lakukan dan mula bertugas tepat 8.30 pagi esok,” katanya di sini.

Beliau berkata demikian kepada pemberita setelah mengangkat sumpah jawatan dan taat setia serta sumpah simpan rahsia bersama 12 Menteri Kabinet yang lain di hadapan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V dalam satu istiadat di Istana Negara. - BERNAMA

Akta Antiberita Tidak Benar

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Mohamed Elias Setiausaha SPR baharu

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!

Mas Ermieyati sertai Bersatu

Pilu tiga ibu rayu anak pulang