Remaja Perempuan Dipercayai Diculik Di Lembah Keramat

KUALA LUMPUR: Seorang remaja perempuan dipercayai diculik dua lelaki di persimpangan Jalan AU 5C/7, Taman Lembah Keramat di sini pagi Selasa.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Hamzah Alias berkata remaja berumur  lingkungan 15 tahun itu yang memakai seluar jeans dan bertudung merah dikatakan ditarik ke dalam sebuah kereta Perodua berwarna putih.


Beliau berkata pihak polis menerima laporan kejadian itu daripada penduduk setempat yang menyaksikan kejadian tersebut kira-kira 9.50 pagi.

"Kita masih menyiasat kejadian ini sama ada ia bermotifkan culik atau sebaliknya. Ini kerana kita belum terima sebarang laporan mengenai kehilangan ahli keluarga dari mana-mana pihak," katanya.

Seorang penduduk Samsiah Osman, 74, beliau sedang membersihkan halaman rumahnya apabila terdengar jeritan seorang remaja perempuan meminta tolong.

"Waktu itu saya berada di halaman rumah saya apabila sebuah kereta putih dipercayai jenis Produa Myvi atau Viva berhenti secara tiba-tiba di tepi rumah saya.

"Selepas itu tiba-tiba saya dengar seorang budak perempuan berumur lingkungan 15 tahun yang memakai tudung merah menjerit meminta tolong apabila dia ditarik masuk ke bahagian tempat duduk belakang kereta itu oleh seorang lelaki," katanya kepada Bernama.

Beliau berkata terdapat dua lelaki di dalam kereta itu termasuk pemandunya.

"Apabila saya hendak keluar untuk melihat dengan lebih jelas, kereta warna putih itu telah memecut laju," kata Samsiah.

Seorang lagi penduduk Othman Mohamad, 32, berkata kereta itu dipercayai masuk ke kawasan taman berkenaan melalui Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2).

"Kereta itu berkemungkinan datang dari arah MRR2 kerana tempat kejadian berhampiran dengan jalan utama dan kereka itu menuju ke arah lorong kawasan perumahan di situ."

Katanya jalan di kawasan itu agak lengang dan sunyi kerana kebanyakan penduduk keluar bekerja.

Artikel Berikut

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain