PAS Alu-Alukan Amanah Bertanding Kerusi Diwakilinya - Takiyuddin - Semasa | mStar

PAS Alu-Alukan Amanah Bertanding Kerusi Diwakilinya - Takiyuddin

Takiyuddin Hassan.

KOTA BARU: PAS pada Selasa mengalu-alukan Parti Amanah Negara (Amanah) untuk bertanding bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang diwakili PAS, pada pilihan raya umum akan datang.  

Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, PAS tidak mempunyai kaitan langsung dengan parti itu walaupun ramai pemimpin dan anggota Amanah terdiri daripada kalangan bekas anggota PAS.

"(Amanah) tak ada kena mengena dengan kita dan dia tak perlu nak 'consult' dengan kita pun," katanya kepada pemberita selepas menghadiri rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran Presiden Kehormat Gabungan Pertubuhan Tionghua Kelantan Datuk Chan Chia Ling yang turut dihadiri Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob di sini, Selasa.

Pengerusi Amanah Selangor, Ir Izham Hashim sebelum ini dilaporkan berkata, parti itu akan meletakkan calon di semua kerusi Parlimen dan DUN yang diwakili PAS.

Takiyuddin yang juga anggota Parlimen Kota Baru berkata, tindakan Amanah untuk meletakkan calon mereka diyakini tidak akan menjejaskan undi yang diterima PAS sebelum ini.

Mengulas mengenai tindakan Adun Salor, Datuk Husam Musa yang yang kebelakangan ini dilihat banyak menghentam parti sendiri, Takiyuddin berkata, perkara itu kini dalam perhatian pihaknya.

"Husam boleh dikenakan hukuman tatatertib sama ada dilucutkan jawatan dalam parti, digantung keanggotaan mahupun dipecat daripada parti," katanya. - Bernama


Amanah , Takiyuddin Hassan

Artikel Sebelum

Mangsa Banjir Di Sarawak Meningkat

Artikel Berikut

Guru Sekolah Agama Parah Ditikam Anak Lelaki

Artikel Berkaitan

tabunghaji

Tadbir Urus TH Mantap - PAS

Artikel Lain