Umno Perlu Dengar Suara Rakyat Jika Mahu Menang PRU

Shafie Apdal.

BENTONG: Pemimpin Umno perlu mendengar dan menilai suara rakyat di peringkat bawahan jika mahu parti menang dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang. 

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, dua perkara iaitu kepercayaan dan keyakinan juga perlu diberi perhatian khusus dan tidak boleh dipandang mudah oleh pimpinan parti. 

"Cabaran dalam PRU 14 yang akan datang memerlukan penelitian dan pendekatan kita mendengar suara rakyat peringkat bawahan kerana dengan mereka kita berpaut.

"Kita adalah wakil kepada rakyat, tidak mungkin kita menang jika rakyat tidak sokong kita. Tanpa keyakinan dan kepercayaan daripada rakyat, tidak mungkin kita terus berkuasa," katanya. 

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan Umno Bahagian Bentong di sini, Sabtu. 

Majlis turut dihadiri oleh Menteri Besar yang juga Ketua Umno Bahagian, Datuk Seri Adnan Yaakob dan wakil perhubungan Umno negeri, Datuk Seri Shahiruddin Ab Moin yang juga Ketua Umno Bahagian Raub. 

Katanya, sebagai seorang bekas menteri yang pernah memegang Kementerian Kemajuan Wilayah dan Luar Bandar, beliau sedar dengan masalah hidup orang kampung. 

"Saya tahu, saya sedar selaku mantan menteri kampung saya jelajah di kampung-kampung, masalah hidup rakyat merupakan masalah penting yang perlu diatasi. 

"Tidak cukup jika masalah ini hanya didengari tetapi juga harus diambil langkah mengatasinya," katanya.

Sehubungan itu, Mohd Shafie meminta semua anggota Umno agar lebih kerap turun padang dan mengetengahkan permasalahan rakyat tanpa perlu takut bersuara untuk tujuan itu. 

Beliau juga dalam masa yang sama berikrar akan terus membantu rakyat walaupun tidak lagi memegang jawatan dalam kerajaan.

Shafie Apdal, Umno

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain