PAS Tolak Gesaan DAP-PKR Boikot Mesyuarat Exco

Iskandar Abdul Samad

PETALING JAYA: PAS Selangor sekali lagi menegaskan untuk terus berkhidmat di bawah pentadbiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Penegasan itu sekaligus menolak gesaan sekutu mereka daripada DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) agar memboikot mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri yang diadakan pagi Rabu.

Pesuruhjaya PAS Selangor, Iskandar Abdul Samad berkata, pimpinan dan ahli parti itu di Selangor berikrar akan mematuhi setiap arahan daripada PAS Pusat berikutan pemecatan Abdul Khalid daripada PKR.

"Setiausaha Agung PAS (Datuk Mustafa Ali) pada 10 Ogos lepas mengarahkan exco-exco PAS agar terus berkhidmat di dalam kerajaan negeri pimpinan Tan Sri Khalid. Oleh yang demikian exco-exco PAS akan menjalankan tugas mereka seperti biasa.

"Arahan ini adalah selari dengan perkenaan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor agar Tan Sri Khalid meneruskan tugas beliau sebagai Menteri Besar," katanya menerusi kenyataan pada Rabu.

Pada Selasa, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng meminta empat exco PAS Selangor supaya memboikot mesyuarat exco yang dijadual berlangsung pagi Rabu bagi menunjukkan bantahan dan solidariti PR terhadap tindakan Abdul Khalid memecat enam exco PKR dan DAP pada lewat petang Selasa.

Enam exco itu adalah Datuk Teng Chang Khim, Rodziah Ismail, Ean Yong Hian Wah, Elizabeth Wong, Dr Daroyah Alwi dan Ganabatirau Veraman.

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain