Adun BN Terengganu Ikrar Sokong MB Baharu - Semasa | mStar

Adun BN Terengganu Ikrar Sokong MB Baharu

Ahmad Razif (duduk, tiga, kiri) bersama (Adun) Terengganu bergandingan tangan selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri bagi menyelesaikan kemelut politik negeri berkenaan di Bangunan Perdana Putra di sini, Rabu.

PUTRAJAYA: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN) Terengganu berikrar menyatakan sokongan  tidak berbelah bahagi kepada Menteri Besar baharu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman.

Ikrar menyokong kepimpinan Adun Seberang Takir itu dinyatakan wakil rakyat berkenaan dihadapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam pertemuan khas di Bangunan Perdana Putra di sini, Rabu.

Adun Kuala Berang, Datuk Tengku Putera Tengku Awang berkata, kesemua Adun BN di Terengganu akan membantu Ahmad Razif meneruskan agenda pembangunan negeri demi kesejahteraan rakyat.

"Tidak ada lagi keretakan, malah perpaduan antara kami makin kukuh.

"Apabila berlakunya isu ini dan selepas mengadakan pertemuan dengan Datuk Seri Najib dan Tan Sri Muhyiddin, kami mendapat suntikan baharu. Hubungan kami bertambah erat dan penuh kemesraan," katanya kepada pemberita di sini.

Terdahulu, Najib dan Muhyiddin mengadakan pertemuan tertutup dengan Adun Terengganu yang diketuai Ahmad Razif bagi membincangkan mengenai kemelut politik yang melanda negeri itu sejak Isnin lalu.

Bagaimanapun, Adun Hulu Besut, Nawi Mohamad tidak hadir pada pertemuan itu atas faktor kesihatan. Hadir sama, Speaker DUN Terenggau, Mohd Zubir Embong.


Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Hotel di Makkah hangus dijilat api

Nala ucap selamat tinggal kepada Sala