Video: Lagi Laporan Polis Terhadap Teresa Kok - Semasa | mStar

Video: Lagi Laporan Polis Terhadap Teresa Kok

SHAH ALAM: Satu lagi laporan polis dibuat pada Rabu terhadap anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok berhubung penerbitan klip video berbaur sindiran serta mempersenda pelbagai perkara sempena Tahun Baharu Cina baru-baru ini.

Ketua Wanita Umno Bahagian Kota Raja Nahar Ahmad dengan diiringi kira-kira 20 anggota bahagian itu membuat laporan di Balai Polis Taman Sri Muda di sini.

Bercakap kepada pemberita selepas membuat laporan itu, Nahar berkata perbuatan anggota parlimen itu tidak bertanggungjawab dan menimbulkan rasa tidak senang dalam kalangan masyarakat pelbagai bangsa di negara ini.

"Ucapan yang dimuatkan dalam video itu telah menyinggung pelbagai pihak. Penerbitan video itu juga bukan sahaja mewujudkan rasa tidak puas hati di kalangan orang Melayu tetapi juga bangsa-bangsa lain.

"Kita bimbang kalau perkara ini dibiarkan, ia boleh memecahbelahkan perpaduan dan keharmonian masyarakat yang mengamalkan prinsip 1Malaysia di negara ini...atas sebab itu kita mendesak agar tindakan mahkamah dikenakan ke atasnya (Kok)," katanya.

Kok yang juga naib pengerusi DAP didakwa terbabit dalam penerbitan video 'Onederful Malaysia CNY 2014' yang tersebar melalui YouTube.

Video itu memaparkan Kok selaku pengacara menemu ramah tetamu yang mengeluarkan kata-kata sindiran antaranya pemimpin negara, sistem pendidikan dan isu keselamatan di Sabah.-BERNAMA

Artikel Sebelum

Taib Jumpa TYT Petang Ini

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!