AirAsia X Jalin Pakatan Dengan Tune Box Tawar Hiburan Dalam Penerbangan

KUALA LUMPUR: AirAsia X menjalin pakatan dengan Tune Box, cabang media digital Tune Group, untuk menawarkan sistem hiburan dalam penerbangan (IFE), Samsung Galaxy Tab 10.1, bagi semua destinasi perjalanan jauh.

Dalam satu kenyataan pada Selasa, AirAsia Bhd berkata penumpang yang menggunakan penerbangan AirAsia X ke atau dari Australia, China, Korea Selatan, Jepun dan Taiwan boleh membuat tempahan awal Samsung Galaxy Tab 10.1 melalui laman webnya pada hanya RM35 sehala.

"Tablet berkenaan yang mempunyai jangka hayat bateri sehingga 10 jam, juga boleh didapati untuk disewa dalam semua penerbangan pada RM45 sehala," katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, Azran Osman-Rani berkata syarikat penerbangan itu sentiasa mencari jalan untuk meningkatkan lagi perkhidmatannya serta menambah pengalaman penumpang dalam penerbangan semasa di kabin.

"Samsung Galaxy Tab 10.1 akan menjadi perubahan yang hebat kepada e-player mudah alih kami sebelum ini memandangkan ia menawarkan skrin definisi tinggi terbaik, sistem bunyi dan pemproses berkuasa yang semuanya dalam tablet yang ringan dan hebat," katanya.

Pengarah Eksekutif Tune Box Sami El Hadery berkata syarikat berbangga dapat bekerjasama dengan AirAsia X untuk memberikan sistem hiburan yang canggih tetapi berpatutan. - BERNAMA

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duduk rumah, pesan online, kami hantar order! Jom semak senarai servis makanan di kawasan sekitar anda

SEPANJANG tempoh PKP, orang ramai digalakkan membuat pembelian secara dalam talian.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain