'Helo Polis, Harga Ganja Dah Mahal'

SYDNEY: Seorang wanita bertindak bodoh apabila menghubungi pihak polis semata-mata mahu mengadu tentang kenaikan harga ganja.

Wanita yang tidak dinamakan itu menelefon polis untuk meminta pihak berkuasa melancarkan siasatan bagi menyelesaikan masalahnya selepas dia dikenakan harga tinggi oleh pengedar bahan terlarang itu.

Namun peliknya, wanita berkenaan meletakkan telefon apabila anggota polis meminta maklumat tentang dirinya.

Pihak polis di Wilayah Utara Australia menggangap panggilan itu sebagai melucukan dan menyiarkan kenyataan tentang laporan 'luar biasa' tersebut bagi menggalakkan orang ramai tampil membuat aduan jika mereka menghadapi masalah membeli bahan terlarang itu.

"Jika anda mengenali pengedar dadah yang mengenakan bayaran tinggi, sila hubungi kami. Bantuan sedia diberikan," jelas kenyataan polis yang disiarkan dalam laman sosial Facebook.

Beribu-ribu pengguna Facebook memberikan komen tentang kenyataan tersebut dan mereka menganggap panggilan wanita berkenaan sebagai melucukan.

Artikel Sebelum

Pakar Bedah Tertua Berusia 89 Tahun

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain