Polis Thai Rampas 87kg 'Ice' Di Rumah Sewa Rakyat Malaysia

GAMBAR HIASAN

BANGKOK: Pihak berkuasa Thai menumpaskan satu lagi sindiket penyeludupan dadah berikutan rampasan 87kg 'ice' dari rumah sewa seorang lelaki berasal dari Pulau Pinang di Hatyai pada 26 Januari.

Timbalan Ketua Polis Thailand Jen Chalermkiat Sriworakhan berkata rumah itu terletak di Chayanant Village Phase Two, Tambon Kuanlong di Hatyai.

"Dadah itu dijumpai disembunyikan di bawah sofa di dalam rumah itu. Lelaki dari Pulau Pinang itu melarikan diri sejurus sebelum pihak berkuasa mengadakan serbuan di rumah berkenaan," katanya pada sidang akhbar di Narcotics Suppression Bureau (NSB), di sini Rabu.

"Ice adalah satu bentuk methamphetamine yang paling tulen dan kuat, dan dihasilkan dalam bentuk serbuk atau kristal.

Selain 'ice', Chalermkiat berkata polis turut menjumpai 24.10gm marijuana di rumah sewa itu, di samping sebuah kereta Toyota Camry yang didaftarkan di Malaysia dengan nombor plat Pulau Pinang.

Beliau berkata pihak berkuasa percaya lelaki terbabit menggunakan rumah itu sebagai tempat persinggahan, sebelum menghantar dadah itu ke destinasi lain yang tidak dinyatakannya.

Sementara itu, seorang pegawai polis Thai memberitahu Bernama pihak berkuasa turut menjumpai pasport lelaki itu di rumah sewa berkenaan.

Ice

Artikel Sebelum

'Helo Polis, Harga Ganja Dah Mahal'

Artikel Berikut

Wanita Pertama Hidap 'Penyakit Pokok'

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain