Bayi Lahir Ketika Penerbangan Dinamakan 'Jet Star' - Dunia | mStar

Bayi Lahir Ketika Penerbangan Dinamakan 'Jet Star'

-fotoSENGKANG
CANBERRA: Tanpa disangka-sangka, seorang wanita telah melahirkan bayinya ketika dalam penerbangan Jetstar dan menamakan anaknya dengan nama syarikat penerbangan itu, lapor agensi berita Xinhua, China.


Ia menjadi satu penghormatan pelik untuk kakitangan penerbangan yang membantunya menyambut kelahiran bayinya.

Jetstar, anak syarikat penerbangan Australia, Qantas, membenarkan wanita yang sedang hamil untuk terbang pada usia kandungan akhir minggu ke-40 untuk penerbangan kurang dari empat jam, tetapi para penumpang terkejut apabila seorang wanita mahu melahirkan bayi semasa dalam penerbangan.

Pada Khamis, Fairfax Media di Australia melaporkan wanita itu, Saw Ler Htu, melahirkan bayinya semasa penerbangan dari Singapura ke Myanmar dengan bantuan anak-anak kapal dan tiga doktor dalam penerbangan itu, dan sebagai tanda terima kasih, dia menamakan anaknya Saw Jet Star.

Syarikat penerbangan itu menggunakan media sosial untuk menyampaikan khabar itu dan memuji anak-anak kapalnya yang mampu bertindak pantas 'membantu memastikan kelahiran penumpangnya yang paling muda.'

"Bayi lelaki itu dilahirkan dengan berat 2.92kg dan menjadi bayi pertama dilahirkan dalam penerbangan Jetstar Asia."

Syarikat penerbangan itu juga akan 'menyumbang barangan bayi bernilai S$1,000 (RM2,896) kepada keluarganya'.
bayi Jet Star , Jet Star

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

Artikel Lain