Jokowi Muat Naik Selfie Bersama Najib - Dunia | mStar

Jokowi Muat Naik Selfie Bersama Najib

Selfie antara Najib dan Jokowi menggambarkan keakraban pemimpin kedua negara.
GAMBAR selfie Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bersama Presiden Indonesia yang baharu, Joko Widodo dimuat naik dalam laman Facebook pemimpin negara jiran itu.

 

Daripada enam gambar tetamu negara asing yang dimuat naik dalam entri pada Rabu itu, pemimpin nombor satu Indonesia yang lebih dikenali sebagai Jokowi itu meletakkan gambar itu sebagai paparan utama.

Kehadiran pemimpin asing ke Jakarta pada Isnin bagi menyaksikan majlis angkat sumpah bekas gabenor bandaraya itu sebagai presiden republik berkenaan.

Beliau juga mencatatkan selain Najib, pemimpin lain yang hadir ialah Setiausaha Negara Amerika Syarikat, John Kerry; Perdana Menteri Australia, Tony Abbott, Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong; Perdana Menteri Papua New Guinae, Peter O'Neill; Menteri Perindustrian Rusia, Denis Valentinovich dan Timbalan Ketua Parlemen China, Yan Junqi.

"Kami mendiskusi berbagai topik mulai dari pelaburan di Indonesia hingga konflik Syria. Saya harap pertemuan kelmarin dapat mempererat hubungan kerjasama antara negara dan membawa Indonesia ke arah yang lebih baik," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Jokowi Umum 34 Anggota 'Kabinet Kerja'

"Panggil Saya Jokowi" - Presiden Indonesia

Artikel Lain