Apple Bersiap Sedia Lancar Tablet Lebih Kecil

NEW YORK: Apple sedang bersiap sedia untuk melancarkan komputer tablet yang lebih kecil beberapa bulan akan datang dalam usaha untuk mengekalkan kedudukannya dalam pasaran, Wall Street Journal melaporkan, Khamis.

Journal, yang memetik sumber sebagai berkata, bahagian-bahagian pengeluar komponen telah diarahkan untuk memperlengkapkan persediaan untuk pengeluaran tablet besar-besaran pada bulan September, menunjukkan pelancaran boleh diadakan pada bila-bila masa.

Dikatakan skrin tablet baru itu nanti mungkin akan bersaiz lebih kecil daripada lapan inci (20 sentimeter), berbanding skrin 9.7 inci (25 sentimeter) pada iPad keluaran Apple yang terkemuka di pasaran yang dilancarkan pada tahun 2010.

Akhbar itu memetik satu sumber sebagai berkata bahawa Apple telah bekerjasama dengan pembuat skrin Paparan Korea Selatan, LG dan AU Optronics dari Taiwan.

Apple telah mendominasi pasaran komputer tablet sejak pengeluaran iPad tetapi menghadapi persaingan yang semakin meningkat seperti Samsung, Amazon, Microsoft dan Google yang melancarkan peranti untuk persaingan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain