Jumlah Penganggur Sepanyol Catat Angka Tertinggi Dalam Sejarah - Dunia | mStar

Jumlah Penganggur Sepanyol Catat Angka Tertinggi Dalam Sejarah

MADRID: Kadar pengangguran di Sepanyol kini mencapai angka tertinggi dalam rekod negara itu dengan peningkatan sehingga 24.4 peratus.

Angka rasmi yang dikeluarkan oleh Institut Statistik Nasional pada Jumaat menunjukkan, 5.64 juta orang rakyat negara itu sekarang sedang mencari pekerjaan.

Situasi ini diburukkan lagi oleh pembuangan kerja sehingga 365,900 orang sejak beberapa bulan yang lalu.

Ramai pemerhati pasaran kini bimbang Sepanyol akan ditimpa musibah ekonomi yang teruk sepertimana Greece apabila negara itu diisytiharkan bankrap dan memerlukan suntikan dana daripada Kesatuan Eropah untuk bernafas semula.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain