suria

Pokémon Scarlet dan Violet temui peminat 18 November depan

Permainan itu dibangunkan oleh Game Freak untuk Nintendo Switch dan akan dilancarkan pada 18 November depan.

PEMINAT di seluruh dunia pastinya teruja menanti permainan video Pokémon Scarlet dan Violet yang akan dilancarkan pada 18 November depan.

Sejak diumumkan pada Februari lalu, The Pokémon Company perlahan-lahan berkongsi maklumat baharu mengenai dua permainan Pokémon generasi kesembilan itu.

Antaranya, The Pokémon Company berkongsi nama Pokémon Scarlet dan wilayah baharu Violet: Paldea. Ia digambarkan oleh The Pokémon Company sebagai "tanah luas dengan tasik, puncak yang menjulang tinggi, tanah terbiar dan banjaran gunung."

Wilayah ini berpusat di sekitar bandar besar bernama Mesagoza, yang mana pemain akan menghadiri salah satu daripada dua sekolah: Akademi Naranja atau Akademi Uva, bergantung sama ada mereka bermain Scarlet atau Violet.

pokemon2

Pokémon Scarlet dan Violet tersedia untuk pra-tempah sekarang di Nintendo Store.

Pokémon Scarlet dan Violet digambarkan sebagai "pengalaman dunia terbuka", bermakna pemain dapat bergerak bebas antara padang belantara dan bandar dengan cara yang berbeza daripada permainan Pokémon yang lalu.

Permainan ini dijangka mempunyai unsur-unsur permainan Pokémon tradisional, dan mungkin lebih banyak pengaruh daripada Pokémon Sword and Shield's Wild Area dan Pokémon Legends: Arceus.

Selain itu, The Pokémon Company berkata pemain mungkin boleh bermain secara berbilang, sehingga empat pemain.

ARTIKEL BERKAITAN: Liga eMas tawar hadiah lumayan, jadi platform persaingan sihat e-sukan Malaysia

Bertarung adalah sebahagian daripada pengalaman itu, tetapi perubahan besar adalah dalam penerokaan. Pemain akan dapat meneroka pelbagai lokasi dalam permainan ini dengan pemain lain, dedah syarikat itu di laman web rasminya.

Pokémon Scarlet dan tiga Pokémon pemula (starter) Violet ialah Sprigatito, Fuecoco, dan Quaxly. Seperti dalam permainan sebelum ini, pemain Pokémon akan memulakan permainan mereka dengan salah satu daripada tiga Pokémon ini.

Namun, syarikat itu belum mendedahkan bagaimana ketiga-tiganya akan berkembang dalam permainan itu.

Pokémon Scarlet dan Violet tersedia untuk pra-tempah sekarang di Nintendo Store.

Kedua-dua permainan video itu dibangunkan oleh Game Freak, diterbitkan oleh Nintendo dan The Pokémon Company untuk Nintendo Switch. - Polygon.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Lain