suria

Ronaldo tayang jam tangan mewah bernilai RM3.4 juta... Terajui carta ahli sukan berpendapatan tinggi dunia

Cristiano Ronaldo menunjukkan jam tangan mewahnya yang berharga RM3.4 juta

MEREKODKAN RM786.8 juta setahun hasil gaji dan aktiviti komersial di Al-Nassr, Cristiano Ronaldo dinobatkan sebagai ahli sukan yang berpendapatan tinggi di dunia.

Bukan itu sahaja, bintang bola sepak baharu Arab Saudi itu juga merupakan atlet paling popular di media sosial dengan jumlah pengikut lebih 855 juta.

Maka tidak hairanlah apabila baru-baru ini pemain berusia 38 tahun itu memuat naik gambar di laman Instagram yang memaparkan jam tangan mewah jenama Jacob & Co yang berharga RM3.4 juta.

Terdahulu, perpindahan ke Al-Nassr membantu Ronaldo menyerlahkan saingan lamanya Lionel Messi ke tempat teratas senarai 50 atlet bergaji terbaik Forbes.

Bekas bintang Manchester United itu melonjak dari tempat ketiga dalam senarai tahun lalu ke atas selepas perpindahannya.

Kylian Mbappe mengikuti rakan sepasukannya di PSG, Messi di tempat ketiga, mendahului legenda bola keranjang LeBron James.

Bintang tinju Canelo Alvarez mengikuti di tempat kelima sebelum pasangan golf Dustin Johnson dan Phil Mickelson.

Bintang NBA Stephen Curry dan Kevin Durant menduduki tempat ke-8 dan ke-10, mengapit pemain tenis Roger Federer. - The Sun

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Berkaitan

Artikel Lain