suria

Pique tetap tuntut hak penjagaan anak, enggan bagi muka kepada Shakira

Hubungan 11 tahun Pique bersama Shakira berakhir setelah lelaki tersebut kantoi curang.

PEMAIN pertahanan Barcelona, Gerard Pique bersedia untuk mewujudkan beberapa syarat yang sangat ketat untuk bekas kekasihnya Shakira berhubung hak penjagaan anak mereka.

Pasangan ini akan bertemu semula pada Selasa untuk mencuba dan mencapai persetujuan berhubung perkara berkenaan.

Hal ini berikutan Shakira mahu meninggalkan Barcelona bersama dua anak mereka, manakala Pique pula mahu kedua-duanya tinggal di Catalonia bersamanya.

Situasi antara Pique dan Shakira semakin terserlah di mana penyanyi wanita berkenaan dalam temu bual eksklusif dengan majalah ELLE memberi gambaran dia sedang melalui ‘saat paling gelap dalam hidup’ serta mendedahkan bagaimana dia menangani perpisahan kontroversinya.

“Saya meletakkan segala-galanya yang saya ada dalam hubungan ini dan keluarga. Saya meletakkan kerjaya saya di belakang dan datang ke Sepanyol, supaya dia boleh bermain bola sepak dan memenangi kejuaraan. Ia adalah kerana cinta.

“Anak-anak juga dapat rasa kehadiran seorang ibu, dan saya mempunyai ikatan yang luar biasa dengan mereka yang tidak dapat digugat," kata Shakira kepada majalah itu.

Menurut La Vanguardia, Pique sangat kecewa dengan temu bual tersebut kerana menganggap bahawa Shakira telah melanggar perjanjian untuk saling menghormati.

Pique juga melihatnya sebagai percubaan penyanyi dari Colombia itu untuk berpura-pura menjadi mangsa dan memberi tekanan kepada rundingan.

Pertemuan Selasa ini akan berlangsung di pejabat peguam Pique, Ramon Tamborero, di mana menurut maklumat daripada sumber yang rapat dengan pemain itu, dia akan meminta hak penjagaan kedua anak-anaknya.

Dikhabarkan jika tidak mencapai persetujuan secara baik, Pique mungkin memutuskan untuk membawa kes berkenaan ke mahkamah. - MARCA.COM

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Berkaitan

Artikel Lain