Liga Super: Vida Puas Hati Kelantan-Perak Kongsi Mata

Foto kredit: FB TRWFC
PETALING JAYA: Meskipun Kelantan sekadar seri 0-0 dengan Perak pada aksi pembuka tirai Liga Super 2016, penaja utamanya Datuk Seri Dr Hasmiza Othman tetap berpuas hati dengan keputusan tersebut.


Menurut Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Datuk Vida, keputusan itu boleh dianggap sebagai satu kebanggaan kepada pasukan Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (PQPTRW) kerana sekurang-kurangnya tidak kalah di gelanggang lawan.

"Saya rasakan K. Devan sudah melakukan tugasnya dengan bagus pada aksi malam ini (Sabtu). Ia juga satu permulaan yang baik untuk Kelantan," katanya kepada mStar Online.

Malah Vida turut memuji prestasi yang ditunjukkan kesebelasan utama pasukan tersebut yang dilihat lebih agresif dan cuba melakukan banyak serangan.

"Secara keseluruhannya, saya berbangga dengan prestasi pemain yang menunjukkan peningkatan ketara. Corak permainan juga semakin menjadi dan wujud keserasian di kalangan pemain," katanya.

Namun, Vida yang juga Penasihat Kehormat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) mahu Devan memantapkan jentera serangan pasukan itu menjelang pertemuan dengan PDRM di gelanggang sendiri Selasa depan.

"Dari segi taktikal sudah nampak sedikit perubahan tapi masih ada beberapa kelemahan yang perlu diperbaiki khususnya di bahagaian serangan yang masih belum cukup berbisa," katanya.

Terdahulu, Perak gagal menggunakan kelebihan di gelanggang sendiri kerana sukar menjinakkan Kelantan yang terus bertahan sehingga minit terakhir perlawanan.

Kedua-dua pasukan masing-masing berkongsi satu mata.

Sebelum perlawanan bermula, gelagat Vida ketika turun ke padang untuk bertemu dengan pemain Kelantan ternyata mencuri tumpuan ramai.

Malah beliau turut merealisasikan impiannya untuk duduk di bangku simpanan menyaksikan perlawanan bersama pemain sepanjang babak pertama.

Datuk Vida, PQPTRW, Kelantan, Liga Super

Artikel Sebelum

Keputusan Perlawanan Liga Super, Sabtu

Artikel Berikut

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain