MMO 2015: Danny Beri Harapan Kepada Pemain Tempatan Pada Pusingan Pertama - Sukan | mStar

MMO 2015: Danny Beri Harapan Kepada Pemain Tempatan Pada Pusingan Pertama

Pemain golf negara, Danny Chia melakukan pukulan chipping di lubang ke-8 pada Kejohanan Golf Maybank Terbuka Malaysia yang di adakan di Kuala Lumpur Golf Country Club (KLGCC), Khamis.

KUALA LUMPUR: Pemain profesional tempatan, Danny Chia membuat pukulan yang mantap selepas mencatat lima di bawah par 67 untuk mengekori pendahulu Lee Westwood dan Graeme McDowell pada pusingan pertama kejohanan golf Terbuka Malaysia Maybank (MMO) di Kuala Lumpur Golf and Country Club, di sini, Khamis.

Bermula dari lubang ke-10 ke atas, Chia menunjukkan kemampuan dengan  melakukan dua birdie pada lubang ke-10 dan ke-16 dengan double bogey pada lubang ke-13 dan ke-15.

Chia menunjukkan peningkatan di lubang kesembilan ke atas dengan melakar empat birdie berturut-turut dari lubang kedua dan menambah satu lagi birdie di lubang ketujuh untuk catatan lima bawah 67.

"Hayunan tidak berapa baik di sembilan lubang pertama mungkin kerana sedikit gementar. Saya berasa gelisah apabila apabila memukul bola tetapi saya melakukan empat birdie berturut-turut dari lubang kedua dan saya mula memukul bola dengan lebih baik," kata Chia.

Permulaan hebat Chia mengimbas kembali kejayaannya pada edisi 2008 dan 2009 apabila beliau mendahului separuh jalan sebelum menurun pada pusingan hujung minggu.

"Saya hanya cuba membuat satu pukulan pada satu masa dan memberi tumpuan kepada cabaran semasa. Apa yang akan berlaku esok, saya hanya akan meneruskan  cabaran," kata Chia.

Sementara itu, rakan sepasukannya Mohd Iylia Jamil mengukuhkan kedudukan dengan catatan dua di bawah par 70 sementara Nicholas Fung mengharungi cabaran kepada 71.

Danny Chia , MMO , Graeme McDowell

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

TMM2020: “Malaysia ada makanan sedap, banyak tempat indah dan membeli-belah pun murah” - Muhamaddin Ketapi

MALAYSIA menetapkan sasaran 30 juta pelancong dengan sasaran pendapatan sehingga RM100 bilion untuk TMM2020.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

Artikel Lain