suria

“Di mana awak Zally?” - Bekas personaliti TV3, Zalina Azman dilaporkan hilang

Bekas personaliti TV3, Zalina Azman dilaporkan hilang.

BEKAS personaliti TV3 iaitu Zalina Azman dilaporkan hilang menurut satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam pada Isnin.

Makluman orang hilang tersebut dimuat naik di Facebook rasmi Polis (IPD) Shah Alam yang memaklumkan kehilangan seorang wanita berbangsa Melayu bernama Zalina Shaharah Azman berumur 58 tahun.

Fizikal Zalina juga turut disifatkan sebagai berkulit hitam manis, bertubuh kecil dan manis selain alamat terakhirnya di Seksyen 3, Shah Alam, Selangor.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim dalam satu kenyataan memberitahu keluarga Zalina membuat laporan tentang kehilangannya sejak 29 November tabhun lalu.

Dalam laporan tersebut, anak kepada Zalina ada cuba mencari dan menghubungi ibunya sejak 24 November bagi memaklumkan bapa Zalina dimasukkan ke hospital namun usaha itu gagal.

"Pada 29 November, pengadu dan bapa saudaranya pergi ke rumah ibunya di Seksyen 3 dan mendapati kereta ibunya berada di tepi rumah.

ARTIKEL BERKAITAN: Zalina Azman: Menulis buku selepas bersara bukan 'trend'

"Pengadu mendapati keadaan di dalam rumah tidak tersusun. Turut ditemui beg duit milik ibunya yang mengandungi kad pengenalan, lesen memandu, kad bank, kad kredit, kunci kereta serta wang tunai RM600.

"Bagaimanapun, ibunya tidak dijumpai. Segala usaha mencari sudah dijalankan namun gagal menemui mangsa," katanya.

Sementara itu, Senator Datuk Ras Adiba Mohd Radzi menerusi Instagramnya turut menyeru orang ramai membantu mencari sahabatnya itu.

Dalam hantaran berbeza, Ras Adiba turut meminta Zalina segera pulang.

"Di mana awak Zally (panggilan untuk Zalina). Tolonglah pulang, pulang ke rumah," tulisnya.

Rakan seperjuangannya, Datuk Aznil Nawawi turut meninggalkan komen pada hantaran itu yang turut bertanyakan dimanakah bekas personaliti itu berada.

Sehubungan itu, IPD Shah Alam menyeru orang ramai yang mempunyai maklumat supaya menyalurkan info berkenaan kepada pegawai penyiasat kes, Sarjan Sabturia Lorong atau Balai Polis Seksyen 6 Shah Alam di talian 03-5519 4622.

Sebelum ini, Zalina cukup terkenal sebagai pembaca berita program Money Matters yang bersiaran di TV3.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Lain