suria

Iwan tolak permintaan cipta lagu untuk penyanyi wanita, bertegas suara itu aurat

Iwan tidak mahu mencipta lagu buat penyanyi wanita.

BAPA kepada pelakon Aprena dan Oktovia Manrose iaitu Iwan Syahman mendedahkan dia pernah menolak permintaan penyanyi wanita untuk menghasilkan lagu buat mereka.

Iwan atau Wan Syahman Wan Yunus, 62, berkata, dia mempunyai pendirian tidak menerima mana-mana tawaran sedemikian kerana menyifatkan suara merupakan aurat buat wanita.

Malah, kata penyanyi lagu Memori Daun Pisang itu juga, permintaan anak-anaknya untuk mendapatkan lagu ciptaannya juga pernah ditolak.

iwan1 - 1

Iwan mahu kekal istiqamah.

"Saya memang akan menolak lebih-lebih lagi ramai penyanyi perempuan yang minta saya buatkan lagu untuk mereka.

"Saya rasa mereka pun faham. Bagi perempuan, suara itu tetap aurat termasuk anak-anak perempuan saya sendiri pun ada yang minta saya buatkan lagu. Mereka pun menyanyi juga.

ARTIKEL BERKAITAN: [VIDEO] Selalu kena tarbiah... Iwan Syahman syukur akhirnya anak perempuan, Aprena dan Oktavia Manrose sudah berhijab

ARTIKEL BERKAITAN: Saat akhir dapat jemputan hadiri majlis ilmu, Oktovia Manrose sampai berpeluk dengan Asma' Harun

"Namun saya tetap berkeras untuk menolak permintaan mereka," katanya kepada pemberita.

Iwan berkongsi perkara itu ketika ditemui pada sidang media Angkasa Mukmin dengan usahasama Hayya Travel and Tours menandatangani perjanjian persefahaman dengan Batik Air Malaysia yang diadakan di sebuah hotel di Petaling Jaya, Selangor pada Selasa.

Bagi perempuan, suara itu tetap aurat termasuk anak-anak perempuan saya sendiri pun ada yang minta saya buatkan lagu.

IWAN

PENYANYI

Dalam pada itu, Iwan berkata dia tetap berusaha untuk kekal istiqamah dan berharap tidak mengulangi kehidupannya seperti dulu.

Kata Iwan, dia bersyukur diberikan peluang untuk memperbaiki diri dan memberitahu tujuan hidupnya kini mencari keredaan Allah SWT.

"Kehidupan kita ini tidak lagi macam dulu. Allah beri saya sekali sahaja peluang. Sekiranya saya kembali seperti dulu, saya tidak tahu bagaimana keadaan saya .

"Setakat ini saya mengambil keputusan untuk istiqamah bagi tidak mengulangi kehidupan masa lalu.

"Hidup saya sekarang untuk mencari reda Allah. Semua orang juga seperti itu. Antara mereka yakin atau tidak," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Iwan dan tiga lagi rakan artis termasuk Ali XPDC, Dr Sam dan Mel Wings bakal diterbangkan ke Tanah Suci bagi menunaikan umrah bersama Angkasa Mukmin Sdn Bhd dan Hayya Travel Tours Sdn Bhd.

"Sebenarnya sudah tiga kali niat saya ingin ke Tanah Suci tidak dapat ditunaikan atas sebab-sebab tertentu.

iwan2 - 1

Iwan tidak mahu mengulangi kehidupan masa lalu.

"Saya reda dan kali ini sekali lagi dapat peluang untuk menunaikan umrah. Kalau dengan izin Allah, insyaAllah saya akan berangkat ke sana mengikut ejen pelancongan ini," katanya.

Untuk info, Angkasa Mukmin Sdn Bhd dan Hayya Travel Tours Sdn Bhd mengumumkan kerjasama strategi dengan Batik Air dalam menyediakan tiket penerbangan untuk sektor Umrah.

Kerjasama ini bertujuan untuk memberikan pengalaman perjalanan yang selesa dan dipercayai bagi para jemaah yang ingin melaksanakan umrah ke Arab Saudi.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Sebelum

Rohana Jalil meninggal dunia

Artikel Lain