Atilia Lancar 'Indah' Di Indonesia - Hiburan | mStar

Atilia Lancar 'Indah' Di Indonesia

Atilia telah melancarkan album terbaharunya berjudul Indah di Indonesia.
Atilia telah melancarkan album terbaharunya berjudul Indah di Indonesia.

PETALING JAYA: Penyanyi Atilia akhirnya telah melancarkan album terbaharunya berjudul Indah untuk pasaran Indonesia di Aksara Bookstore, Jakarta pada minggu lalu.

Atilia atau nama sebenarnya Raja Putri Atilia Raja Haron berkata, dia masih mengekalkan konsep Jazz seperti album pertamanya iaitu Sangkar dan gembira dengan penerimaan masyarakat di Indonesia terhadap muziknya.

"Diakui ada beberapa lagu saya yang menarik minat pendengar muzik negara ini tetapi kebanyakannya kurang diterima mereka dan pendengar di sana (Indonesia) lebih menyukai muzik Jazz.

"Insya-Allah, saya yakin album itu bakal mendapat sambutan memandangkan lagu saya seperti Harus Bagaimana dan Silly Litle Thing (menampilkan kumpulan Sore) diterima masyarakat di sana.

"Tambahan pula, syarikat Demajors di Jakarta yang mengedarkan album di negara itu jadi saya percaya mereka mempunyai pelan promosi yang bagus," ujarnya.

Dalam pada itu, Atilia memberitahu, album keduanya ini turut menampilkan beberapa nama terkenal di Indoensia seperti Ifta Fachir daripada kumpulan Maliq & d'Essentials yang terlibat dalam penghasilan single pertamanya, Indah.

Malah katanya dia berhasrat untuk terus bekerjasama dengan pemuzik di sana seperti Mondo dari kumpulan Sore dan Ricky Virgana pada masa akan datang.

Sementara itu, Atilia turut berpeluang mengadakan persembahan di Festival Antarabangsa Java Jazz 2013 yang berlangsung pada 1 hingga 3 Mac lalu.

Pada persembahan itu, Atilia turut diiringi oleh enam pemuzik bagi mengiringinya pada acara tahunan itu.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

Peng Soon, Liu Ying tinggalkan BAM