Dilema Andartu Di TVi Tengah Hari Sabtu

Nad Zainal
Nad Zainal
Nad Zainal

PETALING JAYA: Dilema seorang wanita lanjut usia atau andartu menjadi tema drama terbaharu berjudul I Love You Cinta arahan Azahari Zain yang bakal menemui penonton pada Sabtu (hari ini).

Karya tulisan A.Aida itu akan disiarkan menerusi saluran TVi (saluran 180 Astro) yang digarap penuh emosi selain menyuntik unsur-unsur humor yang dijangka mampu memberi kelainan dalam sesebuah penerbitan drama.

Ia mengisahkan bagaimana cinta seorang wanita bernama Hawa (lakonan Nad Zainal) terhadap Azmi (Kamal Adli) mendapat tentangan keluarga selepas pemuda itu berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan.

Hawa dipertemukan oleh ibunya Azizah (Khatijah Tan) agar berkahwin dengan anak kawan baiknya iaitu Zaidi (Zahiril Adzim) walaupun kedua-dua mereka tidak mempunyai perasaan cinta di antara satu sama lain.

Kerana mahu menjaga hati keluarga masing-masing mereka menurut sahaja kemahuan ibu mereka walaupun tidak pernah tidur bersama selepas berumah tangga.

Keretakan rumah tangga itu akhirnya dimaklumkan kepada keluarga dan Azizah begitu marah.

Akhirnya Zaidi memberi kebenaran untuk Hawa mencari Azmi. Zaidi sanggup berpisah jika Azmi benar-benar mencintai isterinya itu.

Ketika di Kuala Lumpur, berlakulah pelbagai peristiwa pelik antaranya Hawa telah tergelincir sehingga hampir-hampir meragut nyawanya ketika dia dan Zaidi meredah hutan.

Kemuncak hubungan mereka apabila Hawa dan Zaidi telah dibawa oleh seorang pemandu teksi ke dalam hutan dengan niat untuk merogol Hawa.

Kejadian-kejadian itu memperlihatkan keupayaan Zaidi untuk menjadi lelaki yang baik apabila dia berjaya menyelamatkan Hawa.

Malangnya apabila Hawa berjumpa dengan Azmi, hati Hawa tiba-tiba berubah. Adakah Hawa akan tetap bersama suaminya ataupun memilih kekasih lamanya dalam hidup? Jawapannya dapat diikuti menerusi drama ini.

Selain Zahiril Adzim, Kamal Adli dan Khatijah Tan, drama ini turut dilakonkan juga oleh Aida Khalida dan Intan Ladyana. Ia diarahkan oleh Yeop Hitler.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain