Dilema Andartu Di TVi Tengah Hari Sabtu

Nad Zainal
Nad Zainal
Nad Zainal

PETALING JAYA: Dilema seorang wanita lanjut usia atau andartu menjadi tema drama terbaharu berjudul I Love You Cinta arahan Azahari Zain yang bakal menemui penonton pada Sabtu (hari ini).

Karya tulisan A.Aida itu akan disiarkan menerusi saluran TVi (saluran 180 Astro) yang digarap penuh emosi selain menyuntik unsur-unsur humor yang dijangka mampu memberi kelainan dalam sesebuah penerbitan drama.

Ia mengisahkan bagaimana cinta seorang wanita bernama Hawa (lakonan Nad Zainal) terhadap Azmi (Kamal Adli) mendapat tentangan keluarga selepas pemuda itu berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan.

Hawa dipertemukan oleh ibunya Azizah (Khatijah Tan) agar berkahwin dengan anak kawan baiknya iaitu Zaidi (Zahiril Adzim) walaupun kedua-dua mereka tidak mempunyai perasaan cinta di antara satu sama lain.

Kerana mahu menjaga hati keluarga masing-masing mereka menurut sahaja kemahuan ibu mereka walaupun tidak pernah tidur bersama selepas berumah tangga.

Keretakan rumah tangga itu akhirnya dimaklumkan kepada keluarga dan Azizah begitu marah.

Akhirnya Zaidi memberi kebenaran untuk Hawa mencari Azmi. Zaidi sanggup berpisah jika Azmi benar-benar mencintai isterinya itu.

Ketika di Kuala Lumpur, berlakulah pelbagai peristiwa pelik antaranya Hawa telah tergelincir sehingga hampir-hampir meragut nyawanya ketika dia dan Zaidi meredah hutan.

Kemuncak hubungan mereka apabila Hawa dan Zaidi telah dibawa oleh seorang pemandu teksi ke dalam hutan dengan niat untuk merogol Hawa.

Kejadian-kejadian itu memperlihatkan keupayaan Zaidi untuk menjadi lelaki yang baik apabila dia berjaya menyelamatkan Hawa.

Malangnya apabila Hawa berjumpa dengan Azmi, hati Hawa tiba-tiba berubah. Adakah Hawa akan tetap bersama suaminya ataupun memilih kekasih lamanya dalam hidup? Jawapannya dapat diikuti menerusi drama ini.

Selain Zahiril Adzim, Kamal Adli dan Khatijah Tan, drama ini turut dilakonkan juga oleh Aida Khalida dan Intan Ladyana. Ia diarahkan oleh Yeop Hitler.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain