Jehan Miskin Beraya Di Korea Selatan - Hiburan | mStar

Jehan Miskin Beraya Di Korea Selatan

Jehan Miskin - Foto SHAARI CHEMAT
Jehan Miskin - Foto SHAARI CHEMAT

PETALING JAYA: Jika kebanyakan artis menyambut Aidilfitri bersama keluarga di kampung masing-masing, pelakon Jehan Miskin memilih beraya sambil bercuti di Korea Selatan.

Jehan atau nama sebenarnya Mohd Jehan Miskin berkata, percutian ke negara itu sekadar ingin mengambil kesempatan untuk merehatkan diri selepas sibuk dengan kerja-kerja lakonan serta pengurusan syarikat produksinya, Mastermind Group Sdn Bhd.

"Aidilfitri kali ini agak unik sedikit. Saya ingin berehat sepuas-puasnya dan berjalan-jalan bersama beberapa orang teman dan keluarga selama seminggu.

"Mungkin percutian saya ke luar negara pada sambutan Syawal dianggap tidak sesuai, tetapi bagi saya yang hanya mempunyai masa cuti terhad, ia adalah peluang yang bagus untuk melihat negara orang," katanya.

Tambah Jehan, ketiadaannya di dalam negara pada sambutan Aidilfitri membuatkan dia tidak membuat sebarang persiapan termasuklah tidak membeli baju baru.

"Saya tak kisah tentang baju raya sebenarnya kerana baju tahun lepas masih lagi elok dipakai. Lagipun saya tidak ada di Kuala Lumpur pada Hari Raya pertama, jadi tak perlulah nak buat persiapan beria-ia sangat," ujarnya.

Bagaimanapun Jehan berkata, dia masih lagi dapat menikmati suasana Aidilfitri menerusi rumah terbuka rakan-rakannya serta keluarga selepas pulang daripada percutian itu nanti.

Malah, juadah kegemarannya iaitu rendang dan ketupat palas juga tetap akan dinikmati sepanjang sebulan sambutan Syawal.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Isteri Sham (Kamikaze) Tuntut Cerai

Artikel Lain