suria

Memang Kamal Adli 'Anak Emas' Ahmad Idham

Kamal Adli. Foto RICKY LAI
Kamal Adli. Foto RICKY LAI
Kamal Adli. Foto RICKY LAI

KUALA LUMPUR: Pelakon Kamal Adli tidak pernah berkecil hati dengan gelaran anak emas kepada pengarah filem Ahmad Idham Ahmad Nadzri yang diperkatakan oleh pihak yang kurang senang dengannya.

Kamal atau nama sebenarnya Ahmad Kamal Ahmad Adli, 26, memberitahu dia akur dengan gelaran itu kerana mengakui kebanyakan filem yang dilakonkannya adalah di bawah arahan Idham.

"Saya tahu ada segelintir pihak yang mengatakan saya ini anak emas abang Idham, tidak mengapa, saya tak kecil hati pun.

"Memang diakui, setakat ini saya selesa bekerjasama dengannya dan kerana dia juga nama saya semakin dikenali. Kebetulan pula, dia yang menawarkan saya bekerja dan saya ambil peluang yang datang," katanya.

Bagaimanapun tambah kekasih pelakon Intan Ladyana ini, dia agak kecewa apabila jarang menerima tawaran berlakon daripada pengarah-pengarah lain.

"Kalau nak tahu, saya begitu teringin mencuba berlakon di bawah pengarah lain, tetapi setakat ini tiada tawaran yang diberikan.

"Kadangkala, saya berasa sedikit kecewa dan bertanya sendiri apakah sebab-sebab saya tidak ditawarkan bekerja selain abang Idham? Adakah kerana bakat lakonan atau mungkin kerana masih merasakan yang tubuh badan saya besar seperti sebelum ini?

"Bagaimanapun, jangan salah anggap pula, saya bukan nak membelakangkan abang Idham kerana dia antara orang yang banyak membantu dalam kerjaya saya, cuma saya ingin bekerja dengan orang yang belum pernah saya kerjasama," tuturnya.

Sementara itu, Kamal kini sedang sibuk dengan penggambaran filem Gangster Celop terbitan Skop Productions dan Excellent Pictures.

Selain Kamal, filem yang menelan belanja sebanyak RM1.7 juta itu turut dibarisi pelakon Syamsul Yusof, Hanis Zalikha, Azad Jazmin dan Reen Rahim.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain